USG People tekent Charter 'Talent naar de Top'

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 26/05/2011 17:10
- USG People wil het thema diversiteit onder de aandacht brengen en houden
Almere, 26 mei 2011 - Vandaag ondertekende USG People het Charter 'Talent naar de Top' in aanwezigheid van Marja van Bijsterveldt, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Met de ondertekening van het Charter wil USG People het belang benadrukken van de bevordering van diversiteit in het algemeen en bij haar eigen organisatie in het bijzonder.

Albert Jan Jongsma, lid van de Raad van Bestuur: "Zowel in onze arbeidsbemiddeling als in onze interne organisatie is diversiteitsbeleid een vertrouwd thema. Daarbij gaat het niet alleen om het creatief stimuleren van arbeidsdeelname door (top-)vrouwen, maar ook maken wij geen onderscheid ten aanzien van criteria als leeftijd, ras, geaardheid et cetera. Sterker nog, wij zetten ons juist actief in om het juiste talent op de juiste positie aan werk te helpen. Voor wat betreft het aantal vrouwen op topposities scoren wij als organisatie al jarenlang bovengemiddeld. Zo bestaat ons middenmanagement voor 53% uit vrouwen en het hoger management voor ruim 39%. In 2010 is bijvoorbeeld mevrouw Geirnaerdt lid van de Raad van Bestuur geworden in de functie van CFO (Chief Financial Officer)."

Esther Raats-Coster, directeur van Stichting Talent naar de Top, is verheugd over de deelname van USG People. "Geweldig dat we USG People aan onze groeiende lijst van ondertekenaars mogen toevoegen. Een sterk merk dat zich verbindt aan meer creativiteit en innovatie door zich in te zetten voor diversiteit binnen haar teams. USG People geeft hiermee niet alleen een goed voorbeeld aan sectorgenoten en andere organisaties, ook maakt het haar een nog aantrekkelijker werkgever. Talent naar de Top is zeer trots met deze nieuwe ondertekenaar."

Stichting Talent naar de Top richt zich op het faciliteren en stimuleren van overheid, werkgevers en topvrouwen zelf om vanuit intrinsieke motivatie de instroom, de doorstroom en het behoud van het aantal vrouwen aan de top te bevorderen. De Stichting heeft het Charter Talent naar de Top ontwikkeld, waarmee werkgevers zich vrijwillig, maar niet vrijblijvend committeren aan een duurzaam en effectief man/vrouw-diversiteitbeleid.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL