Uitzender USG geeft geen verwachting voor 2003

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 19/03/2003 15:31
Jaarresultaten 2002 conform uitgesproken verwachtingen.
· Dividend payout eenmalig verhoogd.
United Services Group deelt mede dat zij, de economische tegenwind in aanmerking nemende, de gerealiseerde resultaten van 2002 als solide ervaart.
Gelet op de snel oplopende werkloosheid verwacht het bestuur van USG dat ondernemingen op termijn zodanig zullen zijn afgeslankt dat zij daarna een toenemend beroep zullen doen op het inlenen van personeel op flexibele basis.
Op korte termijn verwacht USG echter nog geen belangrijke verbetering van de marktomstandigheden en zal bij USG het voortschrijdende proces om de capaciteit in balans te houden met de marktvraag vooralsnog actueel blijven.
Kernpunten 2002
· Omzet uitzendactiviteiten Benelux (exclusief Start) op peil gehouden in dalende markt
· Bedrijfsresultaat met 68,6 miljoen euro 6,7% lager ten opzichte van 2001
· Bedrijfsresultaat Start bedraagt 23 miljoen euro
· Resultaten divisie techniek zwaar onder druk door uiterst moeilijke marktomstandigheden
· De kasstroom uit operationele activiteiten stijgt met 12 miljoen euro tot 50,6 miljoen euro
· EBITDA verbeterde van 81 miljoen euro in 2001 met 14,7% tot 93 miljoen euro in 2002
· Winst per aandeel vóór amortisatie van goodwill bedraagt 1,56 euro* (-31,6% t.o.v. 2001)
* op basis van het gemiddeld aantal uitstaande aandelen.
Kernpunten vierde kwartaal 2002
· Tegenvallende omzetontwikkeling door verhevigde afslankingsoperaties in het bedrijfsleven
· Verliesgevende activiteiten Start afgestoten
· Positieve effecten maatregelen slecht presterende divisie techniek reeds zichtbaar
· Kostenverlagende maatregelen door vacaturestop en efficiëntiemaatregelen
· Verdere verbetering commerciële slagvaardigheid Start door gebruik van USG-systematiek
· Voortvarende integratie Start.
Dividend
Gedurende een lange reeks van jaren keert United Services Group 33,3% van de nettowinst uit als dividend. Dit zou voor het jaar 2002 een uit te keren dividend betekenen van 8,3 miljoen euro. Echter, 2002 is een bijzonder jaar, met aan de ene kant tegenvallende resultaten in de techniek en aan de andere kant de positieve bijdrage als gevolg van de overname van Start, waardoor tevens de kasstroom uit operationele activiteiten fors is gestegen en depotentiële winstcapaciteit van USG is vergroot.
Op basis hiervan wordt voorgesteld het uitkeringspercentage eenmalig te verhogen tot circa 46%, waarbij het totaal uit te keren dividend uitkomt op 11,3 miljoen euro.
Per gewoon aandeel bedraagt het, aan de op 7 mei a.s. te houden Algemene Vergadering van Aandeelhouders, voorgestelde keuzedividend 0,50 euro (2001: 0,65 euro).
Vooruitzichten
Tegen de achtergrond van het vooralsnog uitblijven van economisch herstel is de verwachting gewettigd dat verdere afslankingsoperaties binnen het bedrijfsleven zullen leiden tot een verdere toename van de werkloosheid. Op korte termijn staan deze ontwikkelingen een krachtig herstel van de vraag naar flexibele arbeid in de weg, maar leiden ze op termijn ontegenzeggelijk tot een toename van de vraag naar uitzendkrachten en projectmedewerkers, bijvoorbeeld ter vervanging van zieke werknemers en het opvangen van werkpieken, projecten en vakanties. Ook zal men, gezien de onzekere economische situatie, in eerste instantie uitzendkrachten inzetten voor de voorlopige invulling van vaste vacatures.
Verwacht mag worden dat een herstel zich het eerste zal voordoen in het zogenaamde vroegcyclische industriële segment. De dienstenportefeuille van de werkmaatschappij Start Nederland geeft ons de overtuiging dat deze werkmaatschappij een kansrijke uitgangspositie heeft om als eerste ten volle hiervan te kunnen profiteren.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL