USG People N.V. voornemens beschermingspreferente aandelen in te voeren

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 05/12/2008 07:19
Buitengewone vergadering van aandeelhouders belegd
Almere, 5 december 2008 - USG People maakt bekend dat op 23 december 2008 een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders wordt gehouden. In deze vergadering wordt aan de aandeelhouders gevraagd in te stemmen met het voorstel tot statutenwijziging in verband met de invoering van beschermingspreferente aandelen.

Eén van de beweegredenen voor de invoering van beschermingspreferente aandelen is dat, gezien de huidige koersontwikkeling op de beurs, het relatief goedkoop is geworden een invloedrijk pakket op te bouwen zonder dat aandeelhouders kunnen profiteren van een attractief openbaar bod.

Aandeelhouders, werknemers en andere stakeholders zijn gebaat bij een stabiele en evenwichtige besluitvorming in de algemene vergadering. USG People meent dat de belangen van haar stakeholders beter zijn gediend indien de statuten de mogelijkheid bieden tot het inroepen van preferente aandelen. Hoewel een directe aanleiding voor het nemen van deze stap ontbreekt, meent USG People dat zij op deze manier haar onderhandelingspositie kan versterken, mocht dit in de toekomst nodig zijn. De Executive Board en de Raad van Commissarissen vragen de aandeelhouders met de voorgestelde statutenwijziging in te stemmen.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL