USG People introduceert Dynamiek: nieuwe werkmaatschappij voor technisch personeel

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 21/02/2008 10:16
Dynamiek helpt werkgevers snel en efficiënt de juiste match te maken;
werknemers treden na een korte detacheringsperiode met transferbonus in
dienst bij de opdrachtgever.
GOUDA, 21 februari 2008 – Op 21 februari opent Dynamiek, een nieuwe
werkmaatschappij van USG People N.V., de deuren van haar eerste vestiging in
Gouda. Dynamiek is in staat om snel en efficiënt een match te maken tussen
technische medewerkers die een andere baan zoeken en werkgevers die er niet
in slagen in deze krappe arbeidsmarkt hun vacatures te vervullen. Het bedrijf
detacheert specialisten voor een korte periode, waarna ze bij de opdrachtgever
in dienst treden en een bonus ontvangen.

“Met Dynamiek spelen we in op het snel oplopende tekort aan vaklieden en de
arbeidsmobiliteit van technici”, zegt Abert Klene, als Executive Vice President van USG People verantwoordelijk voor alle Nederlandse activiteiten van het concern.
“Bedrijven en overheidsinstellingen zijn vrijwel continue bezig met het opvullen van hun technische vacatures,” aldus Klene. “Dynamiek ondersteunt werkgevers in de techniek om hun vacatures snel en goed te vervullen en zorgt door een betere match dat een werknemer langer voor het bedrijf behouden zal blijven.”
Er is een groot tekort aan vakmensen, de verwachting is dat het tekort aan technici zal oplopen tot 70.000 in 2010. Bovendien zijn technici in vergelijking met andere branches vaker bereid van baan en werkgever te veranderen. Of de economie nu hard of langzaam groeit, jaarlijks veranderen naar schatting 155.000 technici van baan.

Topsporters
“Als het gaat om arbeidsbemiddeling kun je technici het beste vergelijken met
topsporters”, zegt Edco Wallet, General Manager van Dynamiek. “Die zijn ook altijd latent op zoek naar een club die meer betaalt of een betere uitstraling heeft. Met technici is dat net zo. Velen hebben de latente behoefte een andere job te kiezen, maar durven de stap niet te zetten of zetten een verkeerde stap. Wij helpen hen de juiste stap te maken.”
Het nieuwe bedrijf is gepositioneerd tussen de traditionele detacheringsbureaus die tijdelijk mensen leveren, en de werving- en selectiebureaus die op zoek gaan naar de juiste kandidaat voor een vacature. Bij traditionele detacheerders kun je als opdrachtgever tijdelijk werknemers inhuren - maar ze blijven in dienst van het detacheringsbureau. En bij veel werving- en selectiebureaus ontbreekt het vaak aan kennis van de specifieke technische sectoren om de juiste kandidaat te vinden. De vraag is dan steeds of de geselecteerde werknemer ook na drie maanden nog steeds de juiste medewerker blijkt te zijn.

Persbericht
“Dynamiek gaat op zoek naar de meest geschikte kandidaat vanuit de gedachte dat
die kandidaat vervolgens bij de opdrachtgever in dienst treedt,” zegt Wallet. “Het werkgeverschap, de coaching en opleiding wordt vervolgens door de opdrachtgever ingevuld.”
Dynamiek is zo opgezet dat het snel kan reageren en beslissen. “Bij ons geen
papieren rompslomp”, zegt Wallet. “Alles verloopt digitaal. Bovendien zijn onze
medewerkers bereikbaar van 7 uur ’s ochtends tot 21 uur ’s avonds. Dat vind je bij geen enkele concurrent.” Het bedrijf is gespecialiseerd in de vakgebieden:
Elektrotechniek, ICT, Werktuigbouwkunde, Chemie, Bouwkunde en Civiele techniek.
Eerste vestiging in Gouda Het eerste kantoor van Dynamiek wordt op 21 februari in Gouda geopend. In de loop van het jaar zullen meerdere kantoren volgen. Dynamiek is een jong bedrijf, maar het begint zeker niet vanaf nul. Het management heeft de afgelopen jaren bij een groot technisch projectbureau gewerkt en Dynamiek beschikt over een databank met meer dan 60.000 potentiële technische kandidaten.
Dynamiek onderscheidt zich met een onorthodoxe aanpak. Opdrachtgevers kunnen
volgens het door Dynamiek ontwikkelde rekenmodel namelijk zelf de voorwaarden,
prioriteit en in te zetten wervingsmiddelen bepalen waaronder zij met Dynamiek in zee gaan Ook kunnen zij van te voren uitrekenen wat de kosten zijn. Een door
Dynamiek geworven vakman treedt na een op voorhand afgesproken periode in
dienst bij de opdrachtgever. Op dat moment wordt hij beloond met een deel van de ‘transfersom’, waardoor een succesvolle transfer wordt gestimuleerd.

Over Dynamiek:
Dynamiek, onderdeel van USG People N.V., is een jong en energiek technisch detacheringsbureau dat zich volledig richt op het leveren van arbeidscapaciteit aan alle bedrijven en overheden waar technici in
dienst zijn. Dynamiek maakt gebruik van de arbeidsmobiliteit en is gericht op het snel en doeltreffend invullen van vacatures van opdrachtgevers. Dat wil zeggen dat specialisten uiteindelijk in dienst treden na een periode van detachering, ook wel het detavast model genoemd. Dynamiek heeft een duidelijke
focus in techniek met een specialisatie in Elektrotechniek, ICT, Werktuigbouwkunde, Chemie, Bouwkunde en Civiele Techniek. De missie/visie is gebaseerd op vier pijlers volgens het “BEST” principe: Betrouwbaarheid , Eenvoud , Snelheid, Transparantie.
www.eenbaanindetechniek.nl



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL