CTAC de Algemene Vergadering van Aandeelhouders(beknopt verslag) van CTAc d.d. 15 mei j.l.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 16/05/2019 06:50
De voorzitter dhr. G. v. Weerdhof opende de Algemene Vergadering van Aandeelhouder ten kantore van de Vennoot om 14.00 uur te Ben Bosch. Deed dat naar onze mening als een "haast klus"! Jammer, vooral omdat het een vergadering was, dat later bleek, het woord advocaat nimmer zo vaak werd gebruikt en je weet "rechten om een koe, kost een koe"!
Aanwezig waren 7.313.007 van de 12.807.082 uitstaande aandelen v.h. Kapitaal = 57,1% aanwezig. Dus geldige besluiten konden genomen worden.
De CFO dhr D. v.d. Werf was opgestapt, maar was wegens persoonlijke omstandigheden niet aanwezig. Zo heet dat tegenwoordig, jammer!
Maar zoals een aanwezige opmerkte, er gaan bij CTAC wel meer mensen weg plots in goed overleg.
Onze mening is, er moet op bestuurlijk niveau eens goed de bezem er door, nu gaat dat te langzaam!
CTAC had de laatste 10 jaar winst gemaakt en dat konden niet alle ICT bedrijven zeggen, daar maakte de CEO op onze opmerking een punt. Wij vonden de winstgroei maar matig, steeds met een "tonnetje" erbij was onze opmerking!

De CEO nam de cijfers van 2018 door en gelijk ook die van het eerste kwartaal 2019. Daarin was een lichte terughoudendheid te bespeuren en twee klanten schoven het tekenen van het werk even naar het volgende kwartaal vooruit. Jammer zei de CEO, want dan hadden wij net voor deze AVA dat bekend kunnen/willen maken.

Van de 2 door onszelf opgezette systemen t.w. XV die wij bij Action steeds verder uitrollen en ook bij andere klanten gebruiken en het Fit4WOCO hebben wij klanten, vooral voor/bij Woningbouw Corporaties. Dit systeem = Digitale Core is 'n rijke oplossing voor hen met vele bruikbare mogelijkheden.
Wel blijft het moeilijk om aan "bruikbare medewerkers te komen", maar dat is bij veel ICT bedrijven. Met de klemtoon op goed & bruikbaar! Maar via stage en contacten met Universiteiten slagen we daar redelijk in.
Ook werden de zaken in Frankrijk en met Lease Web doorgenomen, maar per saldo waren wij (directie) tevreden over de resultaten van 2018 en de vooruitzichten en ontwikkelingen in het 1ste kwartaal 2019.
De CEO nam ook de cijfers mee van 2018 en 't 1ste kwartaal 2019.
Daarna konden er vragen gesteld worden.
Wij van XEA.nl beten de spits af en opende gelijk over de aftrek van 1,5 miljoen omzet van Lease Web en de ontstane situatie. 1 Oud medewerker van XEA.nl werk nu aan een groot project voor de Overheid en daar gaan ze als volgt te werk! Bij het begin van het werk zijn/worden afspraken gemaakt, er wordt wekelijks of om de week de voortgang vast gelegd (lees genotuleerd) de vorderingen & de wensen van de klant met de uitvoerder (lees CTAC). Hoe is het dan mogelijk dat de rechter het afwees?
Het antwoord was, "dat heeft CTAC ook met Lease Web gedaan en plots trok de klant de steker eruit"! Groot was de verbazing bij CTAC dat de rechter, dat alles (lees) de notulering van de besprekingen naast zich neerlegde.
En daarom hebben we in goed overleg met de accountant, alle omzet en reserveringen gedaan, zodat we NIET voor verrassingen komen te staan.
Dus zien wij het hoger beroep toch met vertrouwen tegemoet.

Daar kunnen ze bij CTAC weleens gelijk in krijgen. Want deskundige zeggen ook, alles vastgelegd in notulen en ondertekend naar tevredenheid op dat moment, kan nimmer een geldige reden zijn om plots te stoppen met zo'n project.
Dit geeft ons de mogelijkheid om straks de klant aan te pakken, aldus CTAC. Maar dat is toekomst Muziek en hopelijk wordt dat een "mooie melodie" voor CTAC.

Cloud is met SAP en MircoSoft het woord bij CTAC en ook speelt CTAC in op de klanten wensen met aangepaste systemen. In de huidige markt kun je niet zonder partners & samenwerkingen. CTAC wil voor haar klanten de REISLEIDER zijn, maar we hebben maar 1 deur. In het huis hebben allerlei oplossingen o.a. Intellectueel Property van eigen software, XV, iPaes, Fir4woco en nog meer voor ontzorging van & voor de klanten.
Dat zag er goed uit en daarmee kan CTAC ook scoren zegt ons gevoel in de toekomst. Want de eigen gemaakt producten (lees systemen) en soms voor de klant persoonlijk aangepast kunnen dan breder tegen weinig extra kosten geld (lees winst & werk) ingezet worden en geld opleveren.
Ons doel is nog steeds een omzet van 100 miljoen met een marge van 8%. Maar omdat te halen kijken we ook naar kleine overnames uit en uitbreiding van onze systemen in landen waar we met Klant Action ook zitten t.w. Polen, Belgiƫ en Duitsland. In Frankrijk doet wij alleen waar vraag naar is. De zaak in Frankrijk is er een van lange adem en is onder de Rechter. Het gaat daar niet snel in rechtszaken, dus meer kunnen we er op dit moment niet over zeggen.
Wat ons opviel was een reservering voor Jubileum van EUR 84.000 en > dan 1 jaar. Dat is voor het volgende Jubileum zei de CEO als antwoord op onze vraag. Verder legde de Accountant uit wat hun werkzaamheden waren en de beoordeling van de 2 rechtszaken waren geweest en de vastlegging ervan in de boekinghouding. Helder & duidelijk.
Het dividend was onveranderd 8 ct per aandeel, met een keuze mogelijkheid. De keuze wordt met een gemiddelde prijs genomen van de data 3/4/5/ juni a.s.
Verder met alle punten doorgenomen (zie elders op de website van ons over CTAC).
Om even voor 16.00 uur sloot een gehaaste Voorzitter de AVA.

Daarna was er onder het genot van een hapje & drankje de mogelijkheid voor overleg en napraten. De Bosche Bol hadden we al traditioneel bij de ontvangst genuttigd.

Een vergadering waar ons, de inhoud van de rechtszaken duidelijk werd en dat de Claim van 5 miljoen door een volgende Rechter zo aan de kant geschoven zou moeten worden.
Maar de onzekerheid daarop over ligt in de handen van de rechter.
De toekomst kan er goed uitziet met hun eigen systemen, maar wat meer slagvaardigheid van het management zou wel aan te bevelen zijn. Er zij al nieuwe onderhandelingen over de opvolging van de CFO D. v.d. Werf.
Jammer dat hij weg is gegaan.

Op onze vraag of er nog contacten waren geweest met de AFM, was het antwoord neen! Bijzonder, want de oprichter en grootaandeelhouders verkocht aandelen op o.a. EUR 3,80 en plots kwam de Lease Web claim in de media. Ook bemoeide hij zich met onze inschrijving bij het begint voor de AVA.
Terwijl hij nu als gast werd toegesproken. DAT alles vinden wij vreemd, een gast die zich mag bemoeien met inschrijvingen of heeft hij als oud aandeelhouder en oprichter van CTAC nog MEER invloeden?
Het lijkt erop.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL