Immigratie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 21/01/2020 11:02
Een nieuw, triest record. In 2019 is een nettoaantal van 114.000 immigranten Nederland binnengekomen. Het is net als met het klimaat, ieder jaar wordt het warmer, en ieder jaar worden er meer immigranten binnengelaten. Het CBS moet voortdurend zijn bevolkingsprognoses bijstellen. De bevolking, die eerst zou gaan krimpen, gaat nu in 2050 richting 20 miljoen.

Volgens premier Rutte wordt immigratie in 2020 een speerpunt. Daar is hij dan wel behoorlijk laat mee. Tijdens zijn periode als minister-president is het aantal immigranten meer dan verdubbeld ten opzichte van de tien jaar daarvoor. In al zijn jaren als politiek leider heeft Rutte nog nooit iets laten zien van wat ook maar in de verste verte op een immigratie- en bevolkingsbeleid lijkt.

De onmatige bevolkingsgroei is ons grootste probleem. Vrijwel alle opgaven waar Nederland voor staat, zijn te herleiden tot de overbevolking van dit land. Met minder mensen zou er minder CO2 worden uitgestoten, zou het stikstofprobleem veel beter op te lossen zijn, zou er ruimte zijn voor burgers, voor boeren én voor de natuur. Met minder mensen zouden er niets steeds meer wegen aangelegd hoeven te worden, zou de NS zijn passagiers kunnen vervoeren en zouden er geen honderdduizenden huizen gebouwd moeten worden. Mensen met ruimte gaan ook wat prettiger met elkaar om dan mensen die boven op elkaar zitten.

Hoe dichtbevolkt is dit land? Als Nederland dezelfde bevolkingsdichtheid als Duitsland zou hebben, zouden er hier nog geen 8 miljoen mensen wonen. Had Nederland dezelfde bevolkingsdichtheid als Denemarken (een heel aangenaam land), dan woonden hier 4,6 miljoen mensen. Zo bar is het. De bevolking groeit nog een beetje door natuurlijke aanwas (geboorte min sterfte). Dat zijn er minder dan 20.000. Maar door nettomigratie komen daar jaarlijks meer dan 100.000 mensen extra bij. Dat is absurd en kan niet zo doorgaan.

Immigratie-propagandisten roepen dat Nederland vergrijst en niet zonder immigranten kan. Dat is een drogreden. Los van het feit dat een onevenredig groot aantal van de migranten werkloos en arbeidsongeschikt is, in de bijstand en de criminaliteit zit, en laag opgeleid is, worden migranten ook ouder en gaat de vergrijzing gewoon door. Er zouden dan steeds weer nieuwe legers migranten moeten worden toegelaten, die vervolgens ook weer oud worden.

De vergrijzing nu is deels een gevolg van de naoorlogse geboortegolf en deels een gevolg van het ouder worden van de mens. Beide zijn begrensd. De welvaart creëert nieuwe ziekten en nieuwe oorzaken waarom mensen toch eerder sterven. Er ontstaat vanzelf weer een nieuw evenwicht. Immigratie is niet de oplossing van dit probleem, maar vergroot het alleen maar.

In de jaren 2004-2006 was de nettomigratie beperkt tot in totaal 38.000 mensen. Het kan dus wel. Daarvoor is een zeer streng Europees beleid nodig. En Rutte moet nu echt in actie komen.

dft door Jaap van Duijn. afgelopen zaterdag T41



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL