Kennisinstituut Duurzaam Verpakken waarschuwt voor Opake PET

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 14/10/2017 10:05
/Den Haag
Aanleiding voor het publiceren van het factsheet is dat het KIVD veel vragen heeft gekregen over de toepassing van Opake PET. In het factsheet is te lezen dat het materiaal in Nederland nog niet veel wordt toegepast. In Frankrijk wel en daar heeft het al voor veel problemen gezorgd in de recyclingketen.

Volgens het KIVD zijn Opake PET-flessen op zich goed recyclebaar, maar de inkleuring met veel pigmenten van de PET ontstaan problemen met de recycling. Het gerecyclede PET is moeilijk opnieuw te gebruiken. ‘Hoewel moderne sorteerinstallaties in staat zijn verschillende kleuren te herkennen, kunnen opake en transparante PET niet volledig van elkaar worden gescheiden. Opake PET die opgenomen is in een transparante PET-stroom resulteert in een verlies aan helderheid en transparantie. Dit vermindert de kwaliteit van gerecycled PET, en reduceert de inzetbaarheid in transparante toepassingen’, zo is te lezen in het factsheet.

Klik op de button hieronder om het complete factsheet te bekijken. Zie
https://www.kidv.nl/7516

met o.a.
Traditioneel kent niet-ingekleurde PET een breed scala aan hoogwaardige eindtoepassingen. Het gebruik van gekleurde PET beperkt zich na recycling echter tot sterk ingekleurde toepassingen, waaronder synthetische vezel en strapping. Daardoor worden hogere prijzen gehanteerd voor transparante, heldere PET-recyclaten in vergelijking met sterk ingekleurde PET-recyclaten.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL