Rabobank heeft in het eerste halfjaar van 2017 een nettowinst geboekt van EUR 1.516 miljoen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 17/08/2017 07:59
Rabobank heeft in het eerste halfjaar van 2017 een nettowinst geboekt van EUR 1.516 miljoen, een stijging van 52% ten opzichte van het eerste halfjaar 2016. De common equity tier 1 ratio steeg aanzienlijk van 13,5% naar 14,7% (fully loaded), mede door uitgifte van Rabobank Certificaten. De winststijging is mede te danken aan de gunstige economische ontwikkeling in Nederland, die leidde tot zeer lage kosten kredietverliezen. Per saldo was sprake van een vrijval. Het onderliggende bedrijfsresultaat vóór belastingen steeg met 12% tot EUR 2.276 miljoen. De transitie van Rabobank krijgt over de volle breedte vorm.

Bestuursvoorzitter Wiebe Draijer: “De voortgang op onze drie strategische prioriteiten laat zien dat onze transitie over de volle breedte van de Rabobank gaande is. De klantentevredenheid beweegt zich in opwaartse richting, de financiële resultaten zijn verbeterd en de balans is verder geoptimaliseerd. We zijn er echter nog niet: de snelheid van de veranderingen in onze omgeving eist aanzienlijk meer van ons. We geven nu vorm aan de volgende fase van onze verandering door verdergaande digitalisering en innovatie. Onze medewerkers zijn daarbij cruciaal. Zij verdienen grote waardering voor hun inzet en professionaliteit.”

“Onze klanten tonen zich steeds meer tevreden over onze dienstverlening. In Nederland zien we deze trend vooral bij particuliere klanten en ondernemers. Het weerspiegelt de inzet van onze medewerkers en het succes van onze focus op digitalisering, innovatie en duurzaamheid. Zeer recent heeft Rabobank aangekondigd Nederlandse pluimveehouders te steunen die getroffen zijn door het gebruik van een vergiftigd bestrijdingsmiddel tegen bloedluis bij leghennen. Bedrijven die in de kern gezond zijn, kunnen erop rekenen dat Rabobank samen met de pluimveehouder individueel passende oplossingen bedenkt om financiële problemen te voorkomen. In het buitenland waren we ook in het eerste halfjaar van 2017 betrokken bij een aantal toonaangevende transacties voor Food en Agri klanten. Op 1 september treedt onze nieuwe topstructuur in werking. De aansturing van de bank komt dan in handen van een tienhoofdige groepsdirectie. Doordat alle belangrijke klantsegmenten in combinatie met digitalisering en aandacht voor talent op het hoogste managementniveau vertegenwoordigd zijn krijgt de transitie van Rabobank op alle terreinen de benodigde verdere impuls.”

Infographic
De Rabobank heeft enkele belangrijke cijfers in een infographic gezet. Deze geeft een korte samenvatting van de resultaten over het eerste halfjaar van 2017.

Bekijk de infographic

Lees meer
Het volledige persbericht op www.rabobank.com

https://www.rabobank.com/nl/images/01-interim-report-2017.pdf



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL