Model portefeuille
Rendement portefeulle
+12.035 %

Rendement AEX
+33.325 %

Startdatum
01-01-2009

Startwaarde portefeuille € 74082.37

Startwaarde AEX
€ 245.94


Laatste update:
29-01-2010

bpost: resultaten tweede kwartaal 2017

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 08/08/2017 07:11
Kernfeiten tweede kwartaal 2017
De bedrijfsopbrengsten (inkomsten) bedroegen 699,6 miljoen EUR, d.i. een stijging met 18,2 %, gedreven door uitmuntende prestaties van Parcels en overnames.
De onderliggende volume-evolutie bij Domestic Mail bedroeg -6,7 %, dit is te verklaren door een hoge vergelijkbare basis (-3,8 % voor 2Q16) en toegenomen e-substitutie bij Transactional Mail. Sterk positieve volumetrend bij Advertising Mail.
Uitstekende volumes bij Domestic Parcels die een stijging kenden van 25,5 % (+18,3 % voor 2Q16), toe te schrijven aan een sterke groei van e-commerce, nieuwe klanten en een aanhoudende positieve trend bij C2C. Prijs/mix-effect van -6,6 %, volledig mixgerelateerd.
International Parcels stegen met 13,1 miljoen EUR ingevolge de positieve bijdrage van overnames en een toename van de stromen vanuit Azië en Europa.
Additional Sources of Revenues (stijging van 70,6 miljoen EUR), gedreven door de overname van Ubiway.
Evolutie van de organische kosten op schema. De stijging van de operationele kosten wordt verklaard door de overnames voor een bedrag van +107,5 miljoen EUR. De transportkosten stegen in lijn met de positieve evolutie van de internationale activiteiten.
EBITDA perfect in lijn met vorig jaar en met de vooruitzichten.
De BGAAP nettowinst van bpost NV bedroeg 76,5 miljoen EUR.


lees verder op
http://corporate.bpost.be/~/media/Files/B/Bpost/press-release/2017/20170807_Interim%20Condensed%20Financial%20Statements%20Q2%202017_NL_Final.pdf

Wij konden het niet overnemen door 'n blokkade!

een extra bericht dan maar!

bpost versterkt haar positie in duurzame logistiek dankzij overname Bubble Post
07 aug 2017
bpost heeft op 7 augustus 2017 een akkoord gesloten voor de overname door bpost van Bubble Post. Hiermee bevestigen beide bedrijven hun groeiambitie in slimme en duurzame stadsdistributie en verrijkt bpost haar hybride netwerk met complementaire expertise rond gekoeld transport.

bpost heeft op 7 augustus 2017 een akkoord gesloten voor de overname door bpost van Bubble Post. Hiermee bevestigen beide bedrijven hun groeiambitie in slimme en duurzame stadsdistributie en verrijkt bpost haar hybride netwerk met complementaire expertise rond gekoeld transport.

De activiteiten van Bubble Post betekenen een versterking van het huidige netwerk van bpost en van haar dochteronderneming Citydepot. Zowel Bubble Post als Citydepot zijn belangrijke referenties in groene stadsdistributie en zullen vanaf nu samenwerken en elkaar aanvullen met eigen expertise, zoals reeds het geval is in Gent waar beide spelers succesvol samenwerken binnen het stadsdistributie platform.

Naast haar ervaring in duurzame stadsdistributie brengt Bubble Post ook heel wat kennis mee van gekoeld en vries transport voor o.a. horeca groothandels en levering van bereide maaltijden en maaltijdboxen. Binnen het snel groeiend segment van levering van versproducten aan zowel bedrijven als particulieren wil bpost in de Benelux een voortrekkersrol spelen.

Koen Van Gerven, CEO van bpost, is bijzonder tevreden met de nieuwe partner “Onze ambitie is duidelijk, we willen een toonaangevende speler zijn in België voor pakjes. En daarnaast is het ook onze ambitie om onze activiteiten binnen de duurzame en koude logistieke keten fors uit te breiden in België en Nederland, de acquisitie van Bubble Post past perfect binnen die strategie”.

Marc Morioux, CEO van Bubble Post, reageert alvast enthousiast: “Bubble Post kijkt ernaar uit om onder de vleugels van bpost verder te groeien. Onze medewerkers schrijven graag mee, samen met bpost, aan een volgende boeiend hoofdstuk van de toekomst van onze beide bedrijven.”

Over Bubble Post
Het van oorsprong Gents bedrijf werd opgericht in 2013 en is momenteel actief in 16 steden zowel in België als in Nederland. Hun activiteiten zijn toegespitst op slimme stadsdistributie waarbij pakjes en goederen van verschillende leveranciers met eigen intelligente software efficiënt worden gebundeld in verschillende routes en uitgeleverd vanuit de stadsrand met eco-vriendelijke voertuigen zoals cargo-fietsen en koelwagens op aardgas. Bubble Post genereerde een totale omzet van 3.6M voor de periode 2016, het bedrijf stelt ongeveer 100 personen te werk.

tijd 13.21
De Bel 20 3.954,06 -5,97 -0,15% bpost EUR 22,69 -73ct vol. 405.000Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL