Gemalto's HSM stelt klanten van Microsoft Azure Information Protection in staat om de volledige controle over encryptiesleutels te behouden

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 21/03/2017 07:20
Organisaties kunnen nu profiteren van de 'Hold Your Own Key'-mogelijkheden met lokale SafeNet Luna HSM's om vertrouwelijke gegevens in Microsoft Azure en Microsoft Office 365 te beveiligen.
Amsterdam - 21 maart 2017 - Gemalto, wereldleider in digitale beveiliging, maakt bekend dat klanten van Microsoft Azure Information Protection nu ook kunnen profiteren van de nieuwe 'Hold Your Own Key'-functionaliteit (HYOK) met Gemalto's SafeNet Luna Hardware Security Modules (HSM's). De integratie stelt streng gereguleerde organisaties in staat om hun encryptiesleutels te beheren, te bezitten en op te slaan in hun eigen, lokale HSM's en veilig gegevens te delen met behoud van de volledige controle over hun sleutels. Met deze oplossing kunnen bedrijven hun gegevensbeschermingsbeleid en bedrijfsprocessen eenvoudig op elkaar afstemmen zonder in te leveren op de integriteit en veiligheid van hun gegevens.

De SafeNet Luna HSM maakt HYOK-functionaliteit mogelijk via ondersteuning voor Microsofts Active Directory Rights Management Services (AD RMS). Bedrijven hebben de optie om een AD RMS-beschermingsbeleid te gebruiken voor 'top secret' data en een RMS-beschermingsbeleid van Azure voor gevoelige gegevens. Bedrijven kunnen de Azure Information Protection gebruiken om interne en externe samenwerkingen te beveiligen. De integratie van SafeNet Luna HSM in Azure Information Protection's HYOK-functie behoudt de gebruikerservaring en vereist geen verandering in de uitrol. Klanten controleren de toegang tot gevoelige gegevens door een beschermingsbeleid en gebruiksrechten te definiëren. Alle andere informatiebeschermingsfuncties, zoals het traceren en terugroepen van documenten, blijven behouden.

"Organisaties die Microsoft Azure Information Protection-diensten gebruiken, hebben nu toegang tot de handige beveiligingsfuncties die ze gewend zijn, zonder de eigendom en controle over hun encryptiesleutels te overhandigen aan hun cloudprovider", zegt Dirk Geeraerts, identity en data protection expert bij Gemalto. "Door de SafeNet Luna HSM te combineren met de Azure Information Protection's HYOK-functionaliteit kunnen klanten op maat gemaakte gegevensbeschermingscontroles blijven toepassen zonder de veiligheid of operationele transparantie van een applicatie in het gedrang te brengen."

Dan Plastina, Partner Director, Information and Threat Protection bij Microsoft Corp. zegt: "Microsoft Azure Information Protection maakt selectief gebruik van lokale AD RMS-diensten mogelijk in een Hold Your Own Key configuratie (HYOK) voor klanten met streng gereguleerde gegevens. Gemalto's SafeNet Luna HSM's kunnen naadloos worden geïntegreerd in deze hybride Azure Information Protection-configuratie, waardoor klanten over alle gespecialiseerde bescherming beschikken die ze nodig hebben."

Gemalto's SafeNet Luna HSM's behoren tot de best presterende, veiligste en gemakkelijkst te integreren HSM-oplossingen die op dit moment op de markt beschikbaar zijn. Zij vergemakkelijken het naleven van de regels en bieden de hoogste gegevensbescherming voor bedrijven en financiële- en overheidsinstellingen. In tegenstelling tot andere methoden voor de opslag van encryptiesleutels, die encryptiesleutels buiten de HSM in een 'trusted layer' plaatsen, worden de sleutels door SafeNet Luna HSM's in hardware opgeslagen om de volledige levenscyclus van de sleutel te beschermen.

Gerelateerde bronnen

Meer informatie vindt u op Gemalto Network Hardware Security Modules
Encrypt Everything whitepaper
Three Steps to Securing Data in any Cloud Environment whitepaper





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL