SOLVAY SLUIT CONTRACT VOOR DE ACQUISITIE VAN DE MEERDERHEID

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 08/09/2009 08:44
Solvay zet geografischegroeistrategie in markten met potentieel voort.
Solvay maakt vandaag bekend dat het een overeenkomst heeft afgesloten met Sodium Group Investments Limited om zijn meerderheidsbelang in OAO Bereznikovski Sodovi Zavod en ZAO Berchimprom over te nemen. De afgesproken ondernemingswaarde voor het belang bedraagt ongeveer 160 miljoen EUR en bij de afronding van de transactie zullen aan de prijs de gebruikelijk aanpassingen worden gemaakt. Solvay verwacht dat deze acquisitie begin 2010 kan worden afgesloten na de vervulling van alle nodige stappen en de relevante notificaties, met in het bijzonder aan de concurrentieautoriteit in Rusland (FAS).
De natriumcarbonaatfabriek in Berezniki is met een capaciteit van 500.000 ton per jaar een van de drie belangrijkste sodaproducenten in Rusland. De fabriek kan alleen lichte soda maken, maar zal tegen het einde van het jaar, wanneer de constructie van de installatie voor de omvorming van licht tot zwaar natriumcarbonaat is afgerond, ook zware soda kunnen maken. De fabriek telt een 2.200 werknemers en is gevestigd nabij de stad Berezniki in het Oeral-gebergte, een 200 kilometer ten noorden van de stad Perm.
Sodium Group Investments Limited bezit sinds het begin van 2008 ongeveer 90% in OAO Bereznikovski Sodovi Zavod en 100% in ZAO Berchimprom, die samen de natriumcarbonaatactiviteiten in Berezniki bezitten en uitbaten. Deze twee ondernemingen zijn aan het fuseren. De overeenkomst bepaalt dat Solvay onmiddellijk na de afsluiting in 2010 de controle over de natriumcarbonaatactiviteiten in Berezniki verwerven en dat Sodium Group nog drie jaar minderheidsaandeelhouder blijft. De acquisitie wordt over deze periode betaald.
“Met deze acquisitie zet Solvay duidelijk zijn strategie voort van geografische groei in een belangrijke markt”, zegt Vincent De Cuyper, algemeen directeur van de sector chemie en lid van het uitvoerend comité. “Solvay is erg tevreden met deze opportuniteit om een sodaproducent in Rusland te worden, en dit in het hart van een markt met interessante groeiperspectieven”, vult Christine Tahon, algemeen directeur van Solvays SBU natriumcarbonaat en verwante producten.
“Ik ben erg blij dat de fabriek, waar de tradities van stichters Ernest Solvay en Ivan Ljoebimov nog in ere worden gehouden, opnieuw het gemeenschappelijke bezit worden van Solvay en een Russische partner. Het is nog belangrijker dat de participatie van een wereldleider zorgt voor een duurzame ontwikkeling op lange termijn, een toegang tot de meest geavanceerde technologie en de hoogste kwaliteit van producten en diensten’, zegt Valeri E. Zakoptelov, de belangrijkste aandeelhouder van Sodium Group.
Sodium Group Investments Limited is een holding met als belangrijkste actief het meerderheidsbelang in de natriumcarbonaatactiviteiten in Berezniki. De meerderheid en de controle van de holding zijn in de handen van Valeri E. Zakoptelov.
De SOLVAY-groep is een internationale chemische en farmaceutische groep met zetel in Brussel. Hij heeft meer dan 29.000 werknemers in 50 landen. In 2008 bedroeg zijn geconsolideerde omzet 9,5 miljard EUR, gerealiseerd in drie activiteitssectoren: Chemie, Kunststoffen en Farmaceutische Producten. Solvay staat genoteerd op de NYSE Euronext-beurs in Brussel (NYSE Euronext: SOLB.BE - Bloomberg: SOLB.BB - Reuters: SOLBt.BR). Meer informatie vindt u op www.solvay.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL