Galapagos gaat samenwerking aan met Janssen Pharmaceutica op gebied van kankeronderzoek

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 03/01/2008 08:13
Galapagos NV (Euronext & LSE: GLPG) kondigt een tweejarige overeenkomst aan tussen Janssen Pharmaceutica en BioFocus DPI, de service-divisie van Galapagos, op gebied van kankeronderzoek. BioFocus DPI zal Galapagos' gepatenteerde adenovirus-technologie toepassen om nieuwe targets te ontdekken voor medicijnontwikkeling tegen kanker.

Het doel van deze samenwerking is het vinden en valideren van nieuwe targets die een rol kunnen spelen bij de behandeling van kanker. BioFocus DPI neemt de ontwikkeling van cellulaire testsystemen, de screening van haar adenovirale collecties en de validatie van de targets voor haar rekening. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken kunnen nieuwe targets gevonden worden voor kankeronderzoek waarvoor tot nu toe geen behandeling bestaat. BioFocus DPI ontvangt een upfront betaling van €2,9 miljoen. In totaal kan BioFocus DPI €7,6 miljoen in aanvullende betalingen ontvangen bij het behalen van vooraf bepaalde doelstellingen in onderzoek, target acceptatie, licentiering en ontwikkeling.

"Dit is onze eerste samenwerking in kankeronderzoek en tevens de grootste target discovery overeenkomst tot nog toe voor onze service-divisie," aldus Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.

Over BioFocus DPI
BioFocus DPI is de service-divisie van Galapagos. De divisie levert de farma- en biotechindustrie een breed scala aan producten en diensten op het gebied van target-tot-kandidaat medicijn. Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn. Daarnaast levert BioFocus DPI adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets, collecties van chemische moleculen voor drug discovery alsmede informatica en ADMET database producten om targets en chemische moleculen te selecteren. Meer informatie over BioFocus DPI is te vinden op www.biofocusdpi.com.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext Brussel, GLPG; Euronext Amsterdam, GLPGA, Londen AiM: GLPG) is een biotechnologiebedrijf met preklinische onderzoeksprogramma's in bot- en gewrichtsziekten en cachexia. Galapagos heeft 460 medewerkers in zeven landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België. Meer informatie over Galapagos is te vinden op www.glpg.com.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL