EU wet verbetert investeringsklimaat consument

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 31/10/2007 09:50
Inspelen op volatiele markten eenvoudiger
Het handelen in beleggingsproducten is vanaf 1 November eenvoudiger. De MiFID wetgeving en de opkomst van internationale bedrijven zoals IG Markets maakt het handelen in beleggingsproducten toegankelijker voor de Nederlandse consument. Op grondstoffen zoals olie, goud en zilver kunnen met zogenaamde Contracts for Differences (CFDs) posities ingenomen worden. Verder zal het aanbod op CFD aandelen, indexes en valuta spectaculair toenemen.
Contracts for Differences (CFDs)
Een CFD lijkt op een Turbo en is een beleggingsinstrument waarmee de houder het verschil van de transactie voor zijn rekening neemt, zonder het aandeel te moeten kopen. Behalve aandelen is het ook mogelijk om te beleggen op een index zoals de AEX, valuta of grondstoffen. Voordelen van CFDs zijn lagere transactiekosten, transparantie en hefboomwerking. Er zijn ook nadelen: het product is vooral aantrekkelijk voor de ervaren investeerder vanwege het verhoogde risico.
De verwachting is dat de Nederlandse CFD markt de komende jaren aanzienlijk groter zal worden. In het Verenigd Koninkrijk heeft een recent rapport* uitgewezen dat de groei in aandelen stagneert, terwijl het aantal CFD transacties meer dan verdubbeld zijn in de laatste vijf jaar. In Nederland zijn CFDs nog in opkomst, maar de trend laat nu al een soortgelijke explosieve stijging zien.
Het beperkte kapitaal dat nodig is voor een CFD maakt de beurs in één klap toegankelijk voor grote groepen consumenten, die hiervan voorheen afgeschermd werden door de noodzakelijke financiering van aandelen. Een toonaangevend bedrijf dat in Nederland CFDs aan zal bieden is IG Markets.

IG Groep
De IG Groep is een FTSE250 bedrijf met klanten wereldwijd die meer dan 500.000 transacties per maand afsluiten. De markt capitalisatie is twee miljard Euro. Het bedrijf is gevestigd in the City of Londen met bijkantoren in onder andere Melbourne, Singapore, Parijs, Madrid en Dusseldorf. Het Nederlandse handelsteam is gevestigd in Londen. De IG Groep heeft diverse onderscheiding gewonnen voor services zoals het online trading systeem, onder andere uitgereikt door Investors Chronicle en Shares Magazine.
* Mintel, Wealth Management and Private Banking – UK – December 2006



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL