Atos Origin Europa is welwillend maar niet klaar voor de strijd

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 24/10/2007 13:00
De verandering is gaande maar half Europa is traag met
de doorvoering van de MiFID in de nationale wetgeving
Parijs, Londen, 24 oktober 2007 - Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener die de businessprocessen van negen van de tien grootste Europese banken ondersteunt, zei vandaag dat de Europese financiële ondernemingen niet klaar zijn voor de strijd op de nieuwe markt die ontstaat wanneer de Markets in Financial Instruments Directive (MiFID) op 1 november 2007 van kracht wordt.

MiFID-investeringen beneden de verwachtingen
Een onderzoek van Atos Consulting, de consultancybranche van Atos Origin, naar de voorbereiding van de financiële organisaties op de MiFID, wijst uit dat de Europese financiële bedrijven vooral een afwachtende houding aannemen. Atos Consulting analyseerde de bestedingspatronen van vijftien investeringsbanken en vergeleek deze met het kostenmodel dat het bedrijf voor de eerste maal publiceerde in juni 2005 en actualiseerde in februari 2006. Hieruit blijkt dat de financiële bedrijven 20 tot 25% minder hebben uitgegeven dan werd verwacht.

Het onderzoek toont aan dat bedrijven investeringen in smart route technologie uitstellen, omdat ze willen bekijken of de liquiditeitenmarkt fragmenteert zoals is voorspeld. Het lijkt er ook op dat zij verwachten dat de bestaande, handmatig intensieve oplossingen voldoen aan de vraag van de klanten naar best execution en rendabel blijven.

Verlies van concurrentievoordeel
Bedrijven zien de MiFID niet als een kans om zich te onderscheiden van hun concurrenten, maar louter als een na te leven richtlijn. Hierdoor lopen de financiële ondernemingen het risico hun concurrentievoordeel te verliezen. Als de fragmentering snel na de invoering van de MiFID optreedt, kunnen de bedrijven die niet hebben geïnvesteerd en die geen duidelijke statistieken kunnen leveren over de execution kwaliteit, problemen ontmoeten in hun marketingbeleid, wanneer de platformen voor de execution moeten worden herzien – d.w.z. uiterlijk in oktober 2008.

Verandering op weg
De verandering is echter ingezet. In een vandaag gehouden toespraak tot marktanalisten, legde Jeremy Bryson, Senior Vice President Financial Services van Atos Origin, uit dat de MiFID de weg baant om Europa aantrekkelijker te maken voor investeerders. De verandering is gestart, hoewel de helft van Europa traag is met het aanpassen van de nationale wetgeving aan de MiFID. Nieuwe handelsplatformen, zoals Chi-X, veroveren marktaandeel van de traditionele kanalen. De Europese beurzen melden een stijging van het handelsvolume in 2007 met 50% tot 120% in vergelijking met 2006, met gemiddeld 20% kleinere transacties[1].

Bryson zei dat bedrijven die in de post-MiFID markt willen groeien, hun beleid moeten differentiëren en best execution moeten aantonen door handelsstatistieken te publiceren. Verder stelde hij dat financiële bedrijven hun order flow volume moeten vergroten en de bijkomende transactiekosten moeten verlagen om hun concurrentiekracht te behouden.

“Bij Atos Euronext Market Solutions (AEMS) hebben we zeer actief met onze klanten gepraat over de strategische kansen die MiFID hen biedt en hoe ze zich op een onderscheidende manier kunnen positioneren. Vervolgens hebben we hen de technologie geleverd om dit alles waar te kunnen maken”, Aldus Ken Tregidgo, Global Head of Strategy & Business Development



###






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL