Belangrijke strategische uitbreiding TKH in security-systemen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 12/03/2012 08:14
TKH maakt bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt met betrekking tot de overname van 100% van de aandelen in Aasset Security International (Aasset) gevestigd te Parijs (Frankrijk), met dochterondernemingen Aasset Frankrijk en Aasset Duitsland en vestigingen in Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Aasset is een toonaangevende leverancier van security-oplossingen en videobewakingssystemen en biedt toegevoegde waarde in de vorm van het ontwerpen en ontwikkelen van gespecialiseerde software en apparatuur. Het bedrijf behoort tot één van de grootste distributeurs in Europa op het gebied van CCTV-producten. In Frankrijk en Duitsland heeft Aasset een top-3 positie in CCTV-distributie.

Alexander van der Lof, CEO TKH: "Deze overname versnelt de groeistrategie van TKH in het security-segment. Aasset heeft een sterke marktpositie in Frankrijk en Duitsland. Aasset's merkenportfolio op de Duitse markt omvat onder meer de merknaam GRUNDIG. TKH zal dit merk verder positioneren binnen Europa. Daarnaast krijgt Aasset toegang tot het totale TKH-portfolio wat interessante groeimogelijkheden creëert voor zowel Aasset en TKH."

Yoram Assous, CEO Aasset: "De technologieën en kennis van de security-systemen van TKH zijn van strategisch belang voor Aasset. Als onderdeel van de TKH-groep zullen we in staat zijn om complete security-oplossingen aan te bieden aan onze klanten. Bovendien kan TKH profiteren van ons sterke netwerk dat we hebben opgebouwd sinds onze oprichting, bijna 30 jaar geleden."

De activiteiten van Aasset zullen deel uitmaken van het sub-segment security systems, onderdeel van Building Solutions. Aasset heeft 88 medewerkers (FTE) en een omzet van € 35 miljoen op jaarbasis. Deze acquisitie sluit aan bij de doelstellingen van TKH om de omzet van security systems verder uit te bouwen tot 20% van de totaalomzet.

De overname zal uit de beschikbare middelen worden gefinancierd. Verwacht wordt dat de overname van Aasset vanaf het tweede kwartaal 2012 positief zal bijdragen aan de winst per aandeel van TKH.


Haaksbergen, 12 maart 2012

Raad van Bestuur

tijd 09.02
De Smallcap 415,39 +0,769 +0,18% Ballast EUR 13.39 +12ct TKH EUR 18,-- +4ct



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL