Verbetering in 2e halfjaar bij Twentsche Kabel 2002

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 17/03/2003 08:12
Resultaatverbetering TKH in tweede halfjaar
Geheel 2002 wisselde beelden.
· Omzet gedaald van € 586 miljoen in 2001 naar € 390 miljoen in 2002 door uitzonderlijk laag investeringsniveau in de telecomsector en door desinvesteringen (€ 84 miljoen).
· Verbetering bedrijfsresultaat 2e halfjaar ten opzichte van 1e halfjaar.
Bedrijfsresultaat over geheel 2002 € 1,2 miljoen positief (1e halfjaar € 3,8 miljoen negatief).
· Genomen maatregelen leiden tot een lager kostenniveau, met name in het 4e kwartaal.
· Nettoresultaat € 54,6 miljoen negatief inclusief buitengewone bate van € 10,1 miljoen en buitengewone last van € 58,0 miljoen.
· Balans onveranderd sterk, solvabiliteit ultimo 2002: 44,3%.
· Positieve operationele kasstroom van € 49 miljoen resulteert in volledige afbouw kortlopende bankschulden per eind 2002.
· Dividendvoorstel: € 0,30 per (certificaat van) gewoon aandeel.
Outlook
· Verlaagd kostenniveau biedt zicht op verder herstel van het bedrijfsresultaat in 2003.
· Door onzekere economische ontwikkelingen en politieke situatie in de wereld is het te vroeg voor een nadere uitspraak omtrent de te verwachten winst voor 2003.
Dividend
Aan de op 22 mei 2003 te houden Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal worden voorgesteld om een dividend van € 0,30 uit te keren per (certificaat van) gewoon aandeel (2001: € 0,93). Het dividend zal in contanten worden uitgekeerd.
Vooruitzichten
De in de afgelopen jaren ingezette ontwikkeling van productleverancier naar leverancier van oplossingen geeft TKH een sterke positie in de markten waarin zij opereert.
De focus op ‘Telecom Solutions’ en ‘Building Solutions’ geeft uitzicht op kansrijke mogelijkheden waarbij met name verdere groei van de technische handelsactiviteiten op de korte en middellange termijn perspectief biedt.
Door de in 2002 genomen maatregelen in zowel de Kabelgroep als de Technische handelsgroep zijn de operationele kosten in lijn gebracht met de heersende marktomstandigheden. Hiermee is een situatie gecreëerd die kan leiden tot een verder herstel van het resultaat.
Wij van de redactie zien dat er een herstel is, maar dat het niet overtuigend is. De maatregels kunnen leiden tot betere resultaten. Toch zal de markt het moeten doen, kosten snijden kan je beperkt doen. Herstel van de markt is vooral in de telecom nog niet aanwezig. Op de koers van EUR 6,50 tot 7, is ook dit aandeel goed betaald. Redelijk rendement en die legt de bodem.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL