TenCate stapt in de markt voor bescherming tegen bermbommen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 23/12/2011 07:32
Op 4 maart 2011 kondigde TenCate via een persbericht de samenwerking aan met het Deense bedrijf ABDS ApS voor de ontwikkeling en marktvoorbereiding van het TenCate ABDS(TM) active blast countermeasure system, een systeem ter bescherming van legervoertuigen tegen bermbommen. Onder verwijzing naar dit persbericht kondigt TenCate nu aan met de aandeelhouders te zijn overeengekomen alle aandelen te verwerven van ABDS ApS, dat in TenCate zal worden geïntegreerd als Ten Cate Active Protection ApS. Het volledige eigendom van TenCate is een effectieve ondersteuning van een spoedige marktintroductie via de fabrikanten van legervoertuigen om de niveaus van overlevingsbescherming van voertuigen in crisisgebieden aanzienlijk te verhogen. De acquisitie wordt voltooid wanneer de Deense autoriteiten de transactie hebben goedgekeurd. Die goedkeuring wordt binnenkort verwacht.

Recente testen en simulaties met het TenCate ABDS(TM) active blast countermeasure system zijn met succes afgerond. Gerichte voertuigtesten zijn een essentieel onderdeel van de daadwerkelijke implementatie van het systeem in de praktijk. De implementatie van het TenCate ABDS(TM) active blast countermeasure system vindt volgens planning plaats in de loop van 2012-2013. Op basis van de goede resultaten van de testen en simulaties tot nu toe is inmiddels duidelijk dat de markt concrete belangstelling heeft voor verschillende voertuigprogramma's.

Overlevingsbescherming
TenCate Advanced Armour (met vestigingen in Denemarken, Nederland, Engeland, Frankrijk en de VS) is gespecialiseerd in systemen voor voertuigbepantsering op basis van lichtgewicht composietmaterialen. Het TenCate ABDS(TM) active blast countermeasure system biedt complementaire overlevingsbescherming tegen de gevolgen van explosies. Er is een aantoonbare noodzaak tot betere bescherming in combinatie met een verhoogde mobiliteit van legervoertuigen. Het TenCate ABDS(TM) active blast countermeasure system stelt TenCate Advanced Armour in staat haar capaciteiten inzake geavanceerde beschermingssystemen voor voertuigen uit te breiden om te voldoen aan deze behoeften in de markt.








Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL