Ten Cate, GreenFields en Unisport bundelen krachten in Scandinavië

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 21/04/2011 08:36
GreenFields bv (Genemuiden, Nederland) en Unisport Scandinavia AB (Landskrona, Zweden) worden partners voor de Scandinavische markt. GreenFields en Unisport zijn een commerciële alliantie aangegaan teneinde de Scandinavische markt te voorzien van gekwalificeerde kunstgrassystemen van GreenFields. De strategische samenwerking binnen de waardeketen zal de duurzaamheid, kwaliteit, spelperformance en innovatie versterken.

GreenFields, waarin TenCate een meerderheidsbelang heeft, is een toonaangevend bedrijf voor high-end sportsystemen in de internationale kunstgrasmarkt. Het bedrijf, een prominent lid binnen het FIFA Preferred Producer (FPP) programma, biedt zijn producten rechtstreeks en via gerelateerde installateurs aan en biedt gekwalificeerde systemen (FIFA, UEFA, FIH, IRB enz.) aan de markt. Unisport is de toonaangevende Scandinavische leverancier van sportvloeren, met inbegrip van kunstgras. Het bedrijf leverde sportvloeren en sportvelden voor officiële toernooien in de Scandinavische regio.

Wereldwijde distributie
TenCate, marktleider op het gebied van kunstgrasvezels en backing voor sportvelden en landscaping, heeft onlangs haar aandeel in GreenFields uitgebreid. De ondersteuning door TenCate vergroot de groeimogelijkheden van GreenFields. In 2010 zijn internationaal 420 sportvelden van GreenFields aangelegd.

Door aansluiting van de mogelijkheden van GreenFields bij andere spelers in de markt, zal de wereldwijde distributiekracht worden versterkt. De samenwerking met Unisport Scandinavia zal de distributie van GreenFields in Scandinavië verbeteren. Eerder dit jaar ging GreenFields een samenwerking aan met CSC Ceelen Sport Constructies, een vooraanstaand bedrijf in de aanleg van sportvelden in Nederland.

Verdere expansie in Scandinavië
Unisport Scandinavia is de leider in sportoppervlakken met een indrukwekkende groei op de Scandinavische markt in de afgelopen jaren. Unisport is actief in Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland. Het bedrijf heeft eigen contracting voor de installatie van sportvloeren, tennisbanen, kunstgras, rubber matten en lijnmarkering in sportcentra. Unisport en Bresco, de huidige vertegenwoordiging van GreenFields in Noorwegen, zullen tevens een strategie opzetten voor onderlinge samenwerking.

Koninklijke Ten Cate nv

Almelo, donderdag 21 april 2011




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL