TenCate versterkt positie in armourmarkt Verenigd Koninkrijk

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 03/02/2010 08:07
Koninklijke Ten Cate nv heeft overeenstemming bereikt over de verwerving van het armourbedrijf AML UK Ltd., gevestigd in Swindon (Verenigd Koninkrijk). Door deze overname krijgt TenCate volledige toegang tot de Britse markt voor lichtgewicht composiet armouroplossingen. AML heeft een jaarlijkse omzet van circa ₤ 10 miljoen. De overeenkomst inzake de verwerving van de aandelen wordt naar verwachting deze maand afgerond.

Deze overname is een belangrijke volgende stap voor TenCate in de vorming van een pan-Europese armourorganisatie. Samen met TenCate Aerospace Composites en TenCate Advanced Armour in de Verenigde Staten beschikt deze organisatie over een uitgebreide portfolio van technologieƫn en oplossingen voor de wereldmarkt.

AML UK is een toonaangevend bedrijf in de armourmarkt in het Verenigd Koninkrijk, de op een na grootste markt ter wereld. Het bedrijf is voornamelijk betrokken bij het ontwerp en de productie van materialen voor voertuigbepantsering. Ook biedt het een reeks producten aan voor de beveiligingsmarkt.

TenCate Advanced Armour ontwerpt en produceert armourmaterialen voor de bescherming van voertuigen (met inbegrip van vliegtuigen en marineschepen) voor het Britse Ministerie van Defensie en gelieerde contractpartijen. TenCate wil haar positie in deze markt uitbreiden - met name op het gebied van bepantseringproducten voor voertuigen, vliegtuigen en schepen - met het oog op grote moderniserings- en uitbreidingsprogramma's die hier zijn gepland.

Frank Meurs, directeur TenCate Advanced Armour EMEA: 'AML heeft een uitstekende reputatie als ontwikkelaar van revolutionaire concepten en als technologiepartner voor het maken van prototypes en het ontwerpen van productieprocessen. Op grond daarvan is AML een belangrijke partner van de Britse regering en hierbij aangesloten voertuigproducenten en contractpartijen. De complementaire activiteiten van AML zullen onze huidige activiteiten ondersteunen. TenCate kan veel bijdragen aan de verdere groei van de reeds goed gepositioneerde activiteiten van AML'.

James Purves, managing director van ALM UK: 'Om deel te kunnen nemen aan grote tenders voor toekomstige legermoderniseringsprogramma's is de combinatie met TenCate een cruciale stap in de verdere ontwikkeling van de AML-organisatie. AML zal kunnen profiteren van de aanwezige synergie op het gebied van productie en technologie. In het verleden hebben we op projectbasis succesvol samengewerkt. Deze transactie is het resultaat van dit succesvolle partnerschap en kan de groei van het bedrijf verder versnellen. Voor onze medewerkers betekent deze geweldige stap dat zij nu deel uitmaken van een wereldwijd groeiende, beursgenoteerde onderneming, waarmee een stevige basis is gelegd voor de toekomst'.

Synergie in lichtgewicht composiet armouroplossingen
Uitbreiding van de Europese activiteiten van TenCate Advanced Armour met AML betekent een bredere geografische aanwezigheid, vooral in een van de grootste markten ter wereld. De combinatie van technologie, productiecapaciteit, inkoopkracht en marktposities van de twee bedrijven maakt het mogelijk sterke synergetische resultaten te boeken. Deze strategische stap vergroot het relatieve belang van composieten binnen de totale portfolio van materialen van TenCate.

De TenCate Advanced Armour-groep blijft op dezelfde basis opereren op de Britse markt en biedt hier een volledig scala aan overlevingsoplossingen met de beste prijs-kwaliteitverhouding. TenCate zal waar mogelijk samenwerken met andere toeleveranciers in het Verenigd Koninkrijk en actief doorgaan met onderzoek- en ontwikkelingsprogramma's met derden, zoals overheid, universiteiten en industriƫle partners.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL