Wijziging periodieke verslaglegging Koninklijke Ten Cate nv

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 11/03/2009 18:52
Mede naar aanleiding van de per 1 januari 2009 van kracht geworden nieuwe Europese transparantierichtlijn en de wensen van belanghebbenden in de financiƫle markten, geeft Koninklijke Ten Cate nv met ingang van dit jaar geen gedetailleerde kwartaalrapportages meer uit op sectorniveau. Dit heeft vooral gevolgen voor de rapportage over het eerste en het derde kwartaal. De verslaggeving op (half)jaarbasis blijft onveranderd, met inachtneming van de recente regelgeving.

TenCate opereert op duurzame groeimarkten, die gekenmerkt worden door langjarige trends. De omzet van TenCate laat voor een gedeelte een seizoenspatroon zien en is voor met name de aan de defensiemarkten gerelateerde activiteiten projectgebonden. Dit kan resulteren in piekvorming in de kwartaalomzet, waardoor de inzichtelijkheid, de vergelijkbaarheid en de voorspellende waarde van de cijfers op detailniveau afneemt.

TenCate zal in de toekomst de rapportages over het eerste en het derde kwartaal in de vorm van een marktconforme 'trading update' rapporteren. In deze rapportages zal, naast een kwalitatieve weergave van de gang van zaken op hoofdlijnen, een kwantitatief inzicht worden gegeven in de geconsolideerde omzet, het bedrijfsresultaat voor amortisatie (EBITA) en het nettoresultaat.
TenCate streeft ernaar de consistentie van de berichtgeving te vergroten, waarbij incidentele aspecten minder gewicht zullen krijgen in de kwartaalrapportages.

De financiƫle kalender staat vermeld op de TenCate-website (www.tencate.com).



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL