TenCate en Union Textile Industries produceren hoogwaardige materialen voor werkkleding

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 26/09/2008 08:17
Ten Cate - Union Protective Fabrics Asia Ltd., de recent opgerichte joint venture tussen Koninklijke Ten Cate nv en het Thaise Union Textile Industries, wil de Aziatische markt bedienen met hoogwaardige materialen voor werkkleding, teneinde de veiligheid in de werkomgeving in heel Azië te verhogen.

De heer ir L. de Vries, CEO en bestuursvoorzitter van Koninklijke Ten Cate nv, gaf tijdens de persconferentie van de joint venture aan dat het bedrijf een toenemende belangstelling constateert voor beschermende werkkleding. De reden hiervoor is een groeiende behoefte aan veiligheid in Aziatische werkomgevingen en een betere bescherming van werknemers tegen gevaren op het werk, zoals brand, hitte, chemische stoffen, et cetera. Dit is de directe aanleiding voor de oprichting van de joint venture tussen TenCate en Union Textile Industries onder de naam Ten Cate - Union Protective Fabrics Asia Ltd.

TenCate is wereldwijd actief in functionele materialen. De Vries: "Onze technologische materialen kunnen branches veranderen, de levenskwaliteit verbeteren en bescherming bieden aan mens en milieu. In Europa en Noord-Amerika is TenCate een van de toonaangevende ondernemingen in beschermende materialen. We denken dat wij, door actief in Azië aanwezig te zijn, de regionale markten beter kunnen bedienen met werkkleding. Onze joint venture is de eerste activiteit van een niet-Aziatisch bedrijf in beschermende materialen voor werkkleding in de opkomende Aziatische markten. Als wereldmarktleider op dit gebied is TenCate actief betrokken bij de meest recente ontwikkelingen in Azië".

De bestuursvoorzitter en CEO voegde hieraan toe dat veel klanten van TenCate productiefaciliteiten in Azië hebben. Lokale levering door de joint venture zal daarom kostenbesparingen en logistieke voordelen met zich meebrengen. "De bijdrage van TenCate in deze joint venture omvat - onder meer - know how, technologie en licenties van onze waardevolle merknamen voor werkkleding, zoals TenCate Tecastyle® en TenCate Tecawork(TM)".

De fabriek en productiefaciliteiten van de joint venture, met een oppervlakte van ongeveer 11.000 vierkante meter bevinden zich in de provincie Samutprakan. De joint venture is operationeel sinds 16 augustus 2008 en heeft ongeveer 200 personeelsleden.

Almelo, vrijdag 26 september 2008
Koninklijke Ten Cate nv




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL