TenCate presenteert nieuw kostenbesparend lichtgewicht composiet pantsermateriaal op Eurosatory 2008

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 16/06/2008 08:08
Op dinsdag 17 juni 2008 zal TenCate tijdens de internationale defensiebeurs Eurosatory 2008 in Parijs een nieuw pantserproduct presenteren. Het lichtgewicht composiet pantsermateriaal is ontworpen om pantserdoorborende munitie tegen te houden zonder dat het voertuig veel zwaarder wordt.

Een goede balans tussen bescherming en beweegbaarheid is een sleutelfactor bij het ontwerpen van lichtgewicht voertuigen, zowel voor militaire als voor burgerdoeleinden. Dit vraagt om zo licht mogelijk pantsermateriaal dat zoveel mogelijk bescherming biedt. TenCate's nieuwe product is ontworpen om 7.62 mm pantserdoorborende munitie te weerstaan, maar weegt minder dan 40 kg/m2.
Dit nieuwe product is hiermee aanzienlijk lichter dan vergelijkbare producten op de markt, waardoor voertuigfabrikanten de beschermingsgraad flink kunnen opvoeren, zonder concessies te doen aan de mobiliteit. TenCate kiest voor een systeemaanpak door samen te werken met voertuigfabrikanten, teneinde oplossingen te realiseren die zowel passagiers als voertuigen optimale bescherming bieden.

Het nieuwe pantserproduct van TenCate beschermt militaire en commerciƫle voertuigen tegen de nieuwste soorten bedreigingen. Hieronder vallen conventionele projectielen en meer complexe bedreigingen van Explosively Formed Projectiles (EFP's) en Improvised Explosive Devices (IED's). Door zijn uitmuntende eigenschappen voldoet het materiaal aan de vereisten van een breed scala aan lopende en toekomstige defensieprojecten. Bovendien biedt het nieuwe pantser een kostenbesparende oplossing.

TenCate Advanced Armour is een onderdeel van de TenCate Armour Composites Group en is een toonaangevende leverancier van een breed scala van producten voor persoonlijke en voertuigbescherming. Met de ontwikkeling van de nieuwe pantsertoepassing beschikt TenCate over een uniek product in de markt, waarmee het zijn concurrentiepositie nog meer versterkt.

TenCate Advanced Armour is tijdens Eurosatory in Parijs vertegenwoordigd op stand nr. E075c, van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juni 2008.


For more information: www.tencate.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL