TenCate ontvangt nieuwe vrijstelling op Amerikaans Berry Amendment voor de levering van Defender(TM)M aan het Amerikaanse leger

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 14/02/2008 07:58
De Defense Authorisation Act voor het fiscale jaar 2008 van het Amerikaase ministerie van Defensie, S. 1548, is onlangs door het congres ondertekend en tot wet verheven. Deze wet bevat een amendement dat de import toestaat van FR rayon vezels, een belangrijke component van TenCate Defender(TM)M weefsels voor militaire uniforms. Het amendement stelt FR rayon vezels uit verschillende landen vrij van het Berry Amendment voor een periode van vijf jaar. Het Berry Amendment dwingt het Amerikaanse ministerie van Defensie om goederen aan te schaffen die geproduceerd zijn in de Verenigde Staten. Hieronder valt ook kleding (en weefsels).

TenCate Protective Fabrics, gesitueerd in Union City, Georgia (TenCate) is de leidende leverancier van vlamvertragende weefsels voor de Amerikaanse strijdkrachten. Zoals al eerder bericht bestaan Defender(TM)M-weefsels uit een mix van vezels, waaronder FR rayon vezels van Lenzing AG uit Oostenrijk. De nieuwe wet garandeert legaliteit op de lange termijn voor FR rayon vezels en Defender(TM)M voor gebruik door het Amerikaanse leger. De toevoeging van het amendement in de nieuwe wet toont het strategische belang en de noodzaak van betrouwbare leveranciers die in staat zijn grote volumes vlamvertragende weefsels voor militaire kleding te leveren.

Door gebruik te maken van haar kennis biedt TenCate in samenwerking met Lenzing een materiaal (TenCate Defender(TM)M) aan dat voldoet aan de hoge standaarden van de Amerikaanse strijdkrachten. Met Defender(TM)M voldoet TenCate aan de vergrote noodzaak voor bescherming tegen vuur, welke noodzakelijk is bij de frequente aanvallen met geïmproviseerde explosieven. In augustus 2007 kreeg TenCate een officiële aanbeveling door het Amerikaanse Marine Corps vanwege de excellente kwaliteit van haar producten en dienstverlening, als antwoord op de toegenomen vraag van de Amerikaanse strijdkrachten.

Lenzing FR® vezel
De FR rayon vezel, gemaakt door Lenzing, is een belangrijk ingrediënt van TenCate Defender(TM)M weefsels. In tegenstelling tot andere vlamvertragende vezels, biedt de Lenzing FR® vezel niet alleen intrinsieke vlamvertragende eigenschappen, maar absorbeert de vezel ook vocht (ademend en dus comfortabel). Ook was de vezel in grote hoeveelheden beschikbaar. TenCate en Lenzing combineren hun kennis van de ontwikkeling en productie van vlamvertragende weefsels met vezels die van nature vlamvertragend zijn en comfortabel te dragen. TenCate Defender(TM)M weefsels met Lenzing FR® vezels bieden de strijdkrachten superieure bescherming met het hoge comfortniveau van traditionele weefsels.

Wereldwijde belangstelling
Ook de strijdkrachten van andere landen worden in de hedendaagse militaire realiteit geconfronteerd met de vergrote risico's van vuur en hitte. Door de grote volumes die het Amerikaanse leger nodig heeft en door bestaande leveringsrestricties was het voor TenCate slechts beperkt mogelijk om te voldoen aan de internationale vraag. Als blijk van haar toewijding investeert Lenzing in nieuwe productiecapaciteit om FR vezels voor defensietoepassingen te kunnen leveren. Anticiperend op de grotere volumes worden door internationale strijdkrachten testen en draagproeven uitgevoerd om een beschermingsniveau tegen vuur te realiseren dat vergelijkbaar is met die van het Amerikaanse leger.


Koninklijke Ten Cate nv
Lenzing AG




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL