TenCate Advanced Composites USA neemt YLA en CCS Composites over van Perstorp Holdings AB

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 22/01/2008 19:45
TenCate Advanced Composites USA, Inc (Morgan Hill, CA, USA), onderdeel van Koninklijke Ten Cate, heeft een Stock Purchase Agreement getekend waarmee alle aandelen YLA, Inc en CCS Composites, Inc (beide uit Benicia, CA, USA) worden gekocht. Beide ondernemingen zijn eigendom van Perstorp Holdings AB. De definitieve overname van beide bedrijven zal naar verwachting voor eind februari 2008 worden afgerond. Deze overnames dienen te worden goedgekeurd door de Amerikaanse overheid.

YLA is producent van geavanceerde thermoset composietmaterialen. De onderneming richt zich sterk op de toelevering aan producenten op het gebied van satellieten & communicatie, luchtvaart, defensie en energieproductie. CCS Composites is producent van composietcomponenten. Deze worden gebruikt in commerciële en militaire luchtvaart, satellieten, de olie- en gaswinning en industriële toepassingen.

Volgens Jorg Huber, directeur van TenCate Advanced Composites USA, 'versterkt de overname van YLA/CCS de groeiende marktpositie van TenCate in de aerospace-markt. De positie van TenCate als wereldmarktleider in geavanceerde composietmaterialen wordt verder versterkt. Wij zien sterke synergie tussen TenCate en YLA/CCS, gebaseerd op onze gezamenlijke producten, marktkwalificaties en technologische competenties. De overname van beide bedrijven zal een positieve invloed hebben op de marktpositie van TenCate in hoogwaardige composietmaterialen'.

TenCate Advanced Composites maakt deel uit van de TenCate Aerospace & Armour Composites-groep. Het bedrijf is marktleider op het gebied van thermoset composietmaterialen voor de luchtvaart, Cetex® en Cetex Thermolite® thermoplastische matrix-composietmaterialen en antiballistische personen- en voertuigbepantsering voor defensie- en politietoepassingen. De strategische acquisities van Phoenixx TPC (thermoplastische unidirectionele composieten), Composix Co (antiballistische systemen) en YLA/CCS (thermoset composieten en onder druk gevormde composietdelen) in het afgelopen halfjaar hebben de technologische en marktpositie van TenCate aanzienlijk versterkt. De implementatie van onze buy & build-strategie resulteert in een toenemend belang van de composietactiviteiten in TenCate's productportfolio.

Financiële informatie
YLA en CCS Composites hadden in 2007 een gezamenlijke omzet van circa $ 23 miljoen. Beide ondernemingen zullen direct positieve bijdragen leveren aan TenCate's resultaat. Met de acquisities is een bedrag gemoeid van circa $ 32 miljoen. TenCate zal de overnames financieren uit de bestaande kredietfaciliteiten.

Koninklijke Ten Cate nv
Almelo, 22 januari 2008




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL