Betere resultaten bij Smit int. dan verwacht.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 25/03/2003 09:34
Het bedrijfsresultaat van Smit Internationale N.V. komt over 2002 uit op EUR 13,1 miljoen (2001 EUR 13,8 miljoen na herrubricering bijzondere baten en lasten)*.
*In het bedrijfsresultaat 2002 zijn begrepen bijzondere posten tot een bedrag van negatief EUR 1,5 miljoen (over 2001 negatief EUR 14,1 miljoen, na herrubricering bijzondere baten en lasten).
*Het resultaat van de niet geconsolideerde deelnemingen bedraagt EUR 9,1 miljoen evenals vorig jaar.
*De rentelast is gedaald van EUR 12,6 miljoen in 2001 naar EUR 10,4 miljoen in 2002.
*De netto winst daalt van EUR 17,4 miljoen in 2001 naar EUR 13,4 in 2002 miljoen, hetgeen boven de bij de halfjaarcijfers uitgesproken verwachting is.
*De netto winst per aandeel, gecorrigeerd voor ingekochte aandelen, bedraagt EUR 1,83 ten opzichte van EUR 2,38 over 2001.
Dividend
Voorgesteld wordt een dividend van EUR 0,90 per aandeel. De vaststelling in cash dan wel stock zal nader plaatsvinden. Mededeling hierover zal plaatsvinden bij gelegenheid van oproeping voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.
Vooruitzichten
In 2002 heeft SMIT de implementatie van de strategie voltooid. Daarnaast heeft SMIT in 2002 verschillende maatregelen getroffen die in 2003 zullen leiden tot operationele verbeteringen. Ook de verscherpte commerciële focus zal bijdragen aan de versterking van onze vier kernactiviteiten in 2003. De Directie voorziet een stabiele markt voor de Divisies Harbour Towage en Terminals. De bergingsmarkt blijft onvoorspelbaar, maar de Divisie Salvage is het jaar goed begonnen met een aantal bergingsopdrachten.
In de orderportefeuille van de Divisie Transport & Heavy Lift in 2003 zit een aantal uitgestelde opdrachten uit het vorige jaar hetgeen deze Divisie een gezonde uitgangspositie biedt
Tegenover deze positieve signalen staat een aantal onzekerheden, zoals de onvoorspelbaarheid van de bergingsmarkt en de ontwikkeling van de dollar die mede het resultaat van SMIT beïnvloedt. Daarnaast wordt ook SMIT geraakt door de algemene economische en politieke onzekerheid.
Door de aard van de activiteiten en de genoemde onzekerheden heeft de Directie op het moment van publicatie van de jaarcijfers, zoals in 2002 reeds medegedeeld, nog onvoldoende inzicht in de resultaatontwikkeling over het lopende jaar om een gefundeerde uitspraak te doen.
Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 21 mei 2003 zal de Directie informatie verstrekken ten aanzien van de omzet gedurende het eerste kwartaal van 2003 en de orderportefeuille voor de rest van het jaar. Zodra inzicht bestaat in de resultaatontwikkeling voor het gehele jaar 2003 zal de Directie hier nadere mededelingen over doen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL