OPG Groep desinvesteert automatiseringsbedrijf

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 01/04/2005 09:02
OPG’s automatiseringsbedrijf Euroned is per 1 april overgedragen aan Ascon Software B.V. Het betreft de overdracht van 100% van de aandelen van Euroned, een systeemhuis voor levering van softwarepakketten met bijbehorende hardware ter ondersteuning van apotheken, huisartspraktijken en gezondheidscentra.

Het besluit past in de strategie van OPG, die is gebaseerd op marketing, verkoop en distributie van farmaceutische en medische middelen. De ondernemingsactiviteiten gericht op (apotheek)automatisering vervullen geen sleutelfunctie in deze strategie. Ascon is in een eerder stadium de ontwikkeling gestart van een softwarepakket dat de opvolger is van het Euroned-pakket. Die ontwikkeling is succesvol verlopen, met als gevolg dat de overname door Ascon de best denkbare continuïteit biedt aan Euroned-afnemers.

De desinvestering heeft geen invloed van betekenis voor de winst-en-verliesrekening of de balans van OPG Groep.

OPG Groep is een retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen en medische middelen. Wij zijn met circa 6.300 medewerkers gespecialiseerd in farmaceutische bedrijfsvoering en beheer van apotheken (farma-retailing), in farmaceutische groothandel en logistieke diensten en in marketing en distributie van medische middelen. Wij zijn actief in Nederland, Polen, België, Noorwegen, Hongarije en Zwitserland.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL