Goede resultaten OPG

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 18/02/2004 10:24
Als je de bijzondere baten van 2002 uit het nettoresultaat bij OPG laat, dan zien de cijfers er anders uit. Dan is er een winst stijging van ca. 25-56%. In 2002 was het nettoresultaat 64 miljoen en daar zat een bate in van EUR 14,9 en nu komt het nettoresultaat uit op 61,7 miljoen en dat oogt heel anders dan de 3,5% daling, wat het nu lijkt.
Het is net hoe je de winst uitspit! Daar hebben de media wel meer een handje van, over het jaar 2002 wordt in dit geval geschreven, forse winst daling bij OPG en het jaar later nemen zij de bate wel in de winstcijfers mee!
De winst per aandeel kwam uit op EUR 3,89 en daar wordt een dividend van EUR 1,45 gegeven.
De heer Peek wil met de ingeslagen weg verder gaan en dat is, voorzetting uitbreiding verkopen in Nederland en Polen. Verdere uitbouw marktleiderschap en verdieping van de distributiemarkt op alle niveau's.
De financiele doelen; rendement op het werkzaam vermogen van tenminste 15% en de groei van de winst per aandeel 8 tot 10% exclusief afschrijving goodwill.
Wel weet OPG steeds de omzet te verhogen, maar de druk van de drogisterijen en Volksgezondheid wordt steeds groter. De prijsverlaging van ca. 40% van bepaalde geneesmiddelen zal de omzet zeker drukken dit jaar. Ook zal OPG alert reageren op de houding van de drogisterijen en eventueel gelijk bijsturen in haar organisatie.
Ook heeft OPG haar apothekers een naam gegeven en zij zullen de naam "Apotheek Extra" gaan voeren, bij haar vestigingen in Nederland (circa 184 op dit moment).

Redactie, wij zien het fonds als een goede belegging, alleen hebben zij met een overheid te maken, die zeer wisselvallig is in haar manier van handelen. Je ziet het bij de scheepsbouw, hier geen subsidie meer en in het buitenland allemaal "verkapte" subsidie en daar is niet tegen te werken en dan leg je het "loodje" als scheepsbouw! Ook de uitbreiding van geneesmiddelen bij drogisterijen zal de marges en omzet verminderen bij OPG. Ook de vraag, hoe werkt dit uit en hoe moet OPG erop inspelen? Moet er geinvesteerd worden in verkoop van drogistproducten of loopt het zo'n vaart niet.
Alles bijelkaar zien wij op de huidige koers van ca. EUR 38 het aandeel goed geprijsd is en het rendement van klein 4,5% is een juiste waarde.
Houden, zetten wij bij dit aandeel op dit moment en voor de speculatieve beleggers, verkopen en die kunnen hun hart ophalen met de day-traders.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL