Mediq versterkt marktpositie Zweden

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 11/05/2011 09:57
Mediq, internationaal leverancier van medische hulpmiddelen en geneesmiddelen, heeft een deel van Medic24 overgenomen in Zweden. De activiteiten betreffen de levering van medische hulpmiddelen aan huisartsen en specialisten, waarmee Mediq Sverige haar bestaande activiteiten in dit klantsegment vergroot. De acquisitie sluit aan bij de strategie van Mediq om de activiteiten van Direct & Institutioneel uit te breiden.

De productlijn omvat alle medische middelen die huisartsen en specialisten nodig hebben, van desinfecteermiddelen, handschoenen, wondverzorging tot en met benodigdheden in laboratoria. In 2010 genereerde dit deel van Medic24’s business een omzet van € 1,5 miljoen met 6 medewerkers.

Mediq Sverige levert medische hulpmiddelen en supply chain-oplossingen aan huisartsen en specialisten, zorginstellingen, ziekenhuizen en leveranciers.

De levering van medische hulpmiddelen aan huisartsen wordt steeds belangrijker met de verschuiving van de tweedelijns- naar de eerstelijnszorg. Mediq manifesteert zich steeds meer op de huisartsenmarkt. Recent kondigde Mediq ook al de acquisities aan van NM Médical in Frankrijk en PBG in Nederland.

Er worden geen mededelingen gedaan over het acquisitiebedrag.

Medic24 zal zich blijven richten op de verkoop en ontwikkeling van analyse-instrumenten en laboratoriumapparatuur voor bloedanalyse.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL