Feestelijke opening Frontenpark Maastricht

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 28/06/2019 10:56
Gisteren (27 juni 2019) heeft de Maastrichtse wethouder Gert-Jan Krabbendam samen met Strukton Civiel en betrokkenen het pronkstuk van het Noorderbrugtracé geopend: het Frontenpark.

Dankzij de realisatie van het Noorderbrugtracé is Maastricht een stadspark rijker en zijn de historische vestingwerken van de Hoge en Lage Fronten opnieuw met elkaar verbonden.

Frontenpark
Na verlegging van de aanlanding van de Noorderbrug kwam ruimte vrij voor de realisatie van een onderdoorgang onder de Cabergerweg. De onderdoorgang verbindt de Hoge en Lage Fronten met elkaar tot het ruim twintig hectare grote Frontenpark. Het ruige en ruwe Frontenpark bevindt zich aan de rand van de historische binnenstad en het bruisende Sphinxkwartier. Flora, fauna, evenementen én cultureel erfgoed spelen een belangrijke rol in het nieuwe stadspark.

Noorderbrugtracé afgerond
Met de opening van het Frontenpark is voor Strukton Civiel een einde gekomen aan het project Noorderbrugtracé. Begin juni 2019 werd het beheer en onderhoud van alle wegen en werkterreinen van het Noorderbrugtracé al overgedragen aan opdrachtgever gemeente Maastricht. Strukton Civiel kan tevreden terugkijken op een mooi (en technisch*) uitdagend project in hartje Maastricht!

* Inschuifoperatie Noorderbrug

Voor de verlegging van de Noorderbrugaanlanding leverde Strukton Civiel een technisch hoogstandje van tot dan toe ongekend Nederlands formaat. Team Infratechnieken schoof in de zomer van 2017 een 180 meter lang en 10 miljoen kilo zwaar brugdeel beheerst en gecontroleerd over een afstand van 21,5 meter op. Van de inschuifoperatie is een timelapse gemaakt.

zie voor foto's
https://strukton.com/nl/articles/news/2019/06/feestelijke_opening_frontenpark



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL