Fugro verwerft grote opdracht in Marokko en is betrokken bij het opnemen van schade aan de dijken van Louisiana, USA

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 28/09/2005 13:26
Fugro verwerft grote opdracht in Marokko en is betrokken bij het opnemen van schade aan de dijken van Louisiana, USA.
Fugro-Geoteam AS, een Noorse werkmaatschappij van Fugro, heeft opdracht verworven voor driedimensionaal seismisch onderzoek op zee voor de kust van Marokko, ten noordwesten van Safi. Het betreft het verzamelen van gegevens over circa 2.200 vierkante kilometer. Voor dit werk, dat naar verwachting begin november zal starten, wordt Fugro’s vlaggenschip R/V Geo Pacific ingezet. Opdrachtgever is oliemaatschappij Hydro Morocco a.s. De opdrachtsom bedraagt circa US$ 13 miljoen (NOK 84.2 miljoen).

De Geo Pacific is uitgerust met de meest moderne sleeptechnologie, die door Fugro in eigen huis is ontwikkeld. Het seismische schip sleept voor dit onderzoek zes kabels door het water, die op een afstand van 150 meter naast elkaar liggen en elk een lengte hebben van 6.000 meter.

John Chance Land Surveys Inc., Fugro’s werkmaatschappij in Lafayette, Louisiana, Verenigde Staten was – in de nasleep van de orkaan Katrina – actief in Louisiana met het in kaart brengen van de schade aan dijken in de omgeving van New Orleans. Gedurende zes dagen werd gebruik gemaakt van het door Fugro ontwikkelde FLI-MAP lasersysteem, waarmee vanuit helikopters nauwkeurige opnamen werden gemaakt van de toestand van de dijken over een lengte van circa 700 kilometer (400 miles). Opdrachtgever is US Army Corps of Engineers.

Fugro verzamelt en interpreteert gegevens over het aardoppervlak en de (zee)bodem en geeft hierop gebaseerde adviezen. In het verlengde hiervan levert Fugro aanverwante diensten, waaronder nauwkeurige plaatsbepaling, het testen van bouwmaterialen, reservoir engineering en datamanagement. Organisatorisch bestaat Fugro uit drie divisies: Geotechniek, Survey en Geoscience.

Fugro is genoteerd aan Euronext N.V. te Amsterdam en opgenomen in de Amsterdam Midkap index. Fugro heeft ruim 275 kantoren en circa 8.000 medewerkers, die in meer dan 50 landen permanent aanwezig zijn.
Bron : Fugro




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL