Positieve ontwikkelingen Fugro conform verwachting

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 26/11/2004 08:19
Het tweede halfjaar van 2004 ontwikkelt zich voor Fugro N.V. volgens verwachting ondanks de recent zwakkere US-dollar en het nog steeds vertraagde aantrekken van de investeringen van oliemaatschappijen.

Zoals bij de presentatie van de halfjaarcijfers is aangegeven, zal de omzet van Fugro in 2004 op ongeveer EUR 1 miljard uitkomen. Het nettoresultaat voor afschrijving goodwill zal het resultaat van 2003 (EUR 45 miljoen) ruim overtreffen en ongeveer EUR 65 miljoen bedragen. Als de markt zich verder positief blijft ontwikkelen en de US-dollar niet te plotseling en te snel daalt, zal, afgezien van onvoorziene omstandigheden, de middellangetermijn doelstelling van een nettowinstmarge voor afschrijving goodwill van 7,5% – 8% in 2005 binnen bereik komen.

Fugro heeft de intentie om over het jaar 2004, naast volgens de Nederlandse verslaggevingsregels, ook in kwalitatieve en kwantitatieve zin over de invloed van de invoering van IFRS regels te rapporteren.

Zoals eerder aangegeven zullen de belangrijkste te verwachten verschillen op resultaat en vermogen betrekking hebben op de behandeling van de immateriële vaste activa (met name goodwill), pensioenen in verband met ‘defined benefit’ plannen, belastingen en opties. De invloed op de verantwoording van financiële instrumenten zal naar alle waarschijnlijkheid, mede door de gevolgde politiek van het beheersen van valutawijzigingen, beperkt zijn.

Indien in overeenstemming met IFRS wordt gerapporteerd, zal het resultaat over 2003 naar verwachting belangrijk lager zijn dan gerapporteerd in de jaarrekening over 2003 die in overeenstemming is met de Nederlandse verslaggevingsregels. De belangrijkste negatieve aanpassing zal de verwerking zijn van de reorganisatiekosten inzake de acquisitie van Thales GeoSolutions. Onder IFRS mag op het moment van overname slechts een voorziening ten laste van het resultaat worden getroffen, zodat deze kosten geen onderdeel vormen van de goodwill.

De effecten van de overgang naar IFRS hebben geen invloed op de strategie, de operationele gang van zaken en de kasstromen van Fugro en zullen het historisch beeld van Fugro niet materieel veranderen.

Fugro verzamelt en interpreteert gegevens over het aardoppervlak en de bodem en geeft hierop gebaseerde adviezen. In het verlengde hiervan levert Fugro aanverwante diensten, waaronder nauwkeurige plaatsbepaling, het testen van bouwmaterialen, reservoir engineering en datamanagement. Organisatorisch bestaat Fugro uit drie divisies: Geotechniek, Survey en Geoscience.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL