Fugro volgens verwachting, maar 1e 4 maanden 2004 zijn zwak.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 18/06/2004 08:51
Fugro N.V. (Fugro) deelt mee dat in het eerste halfjaar van 2004 de omzet en het resultaat zich in het algemeen volgens verwachting ontwikkelen.

In het verlengde van de marktsituatie in het tweede halfjaar van 2003 waren de eerste maanden van 2004 zwak. Dit werd in het voorjaar gevolgd door een aantrekkende markt in een aantal segmenten.

Naar verwachting zal het nettoresultaat vóór afschrijving goodwill over het eerste halfjaar 2004 op een vergelijkbaar niveau liggen als het eerste halfjaar 2003 (eerste halfjaar 2003: Eur 21,7 miljoen). Dit ondanks een circa 9% lagere dollarkoers ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Over het eerste halfjaar 2004 was de gemiddelde dollarkoers Eur 0,82 (eerste halfjaar 2003: Eur 0,90).

Op basis van de omzetontwikkeling over het eerste halfjaar 2004 houdt Fugro vast aan de tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders uitgesproken omzetverwachting van circa Eur 1 miljard over het gehele jaar 2004.

De reorganisatie en het kostenreductieprogramma in verband met de integratie van het eind vorig jaar overgenomen Thales GeoSolutions zijn inmiddels zo goed als afgerond. De daaraan gekoppelde eenmalige kosten bedragen circa Eur 22 miljoen. De besparingen op operationele kosten zullen circa Eur 40 miljoen per jaar belopen, voor het eerst volledig in 2005. Hiermee vallen beide componenten gunstiger uit dan eerder verwacht.

Fugro zal de resultaten over de eerste zes maanden van 2004 op 13 augustus 2004 presenteren. Dan zal ook een verwachting worden uitgesproken over de winst in het gehele boekjaar.

Fugro verzamelt en interpreteert gegevens over het aardoppervlak en de bodem en geeft hierop gebaseerde adviezen. In het verlengde hiervan levert Fugro aanverwante diensten waaronder nauwkeurige plaatsbepaling, het testen van bouwmaterialen, reservoir engineering en datamanagement. Organisatorisch bestaat Fugro uit drie divisies: Geotechniek, Survey en Geoscience.

Fugro is genoteerd aan Euronext N.V. te Amsterdam en opgenomen in de Amsterdam Midkap index. Fugro heeft ruim 275 kantoren en 8.000 medewerkers, die in meer dan 50 landen permanent aanwezig zijn.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL