'Software stimuleert groei ict-sector in 2013'

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 09/01/2013 11:51
Brancheorganisatie Nederland ICT verwacht dat de markt voor ict-producten en diensten in 2013 zich voorzichtig herstelt met een verwachte groei van 0,3 procent. Applicatiesoftware is de grootste groeier met een groei van 4 procent. Op basis van voorlopige cijfers was er in 2012 sprake van een krimp van de markt met 0,5 procent. De cijfers zijn in opdracht van Nederland ICT verzameld door marktonderzoeker Keala.

Vooral de softwaremarkt loopt voorop met een stijging in softwarebestedingen van 2,5 procent. Voor applicatiesoftware wordt zelfs een stijging van 4 procent verwacht. Dit geldt voor zowel bedrijfsapplicaties als apps voor tablets en smartphones. Verwacht wordt dat deze groei doorzet in 2013. De softwaresector lijkt dan ook minder last te hebben van de negatieve effecten van de economische crisis.

De telecombestedingen groeiden in 2012 in totaal met 1,1 procent. De voorlopige verwachting voor 2013 is dat de telecombestedingen groeien met totaal 1,6 procent, terwijl ook de tv-diensten met 2 procent toenemen.

De economische krimp binnen de ict-branche deed zich in 2012 vooral voor in de sectoren dienstverlening (-3,4 procent) en hardware & kantoortechnologie (-5,7 procent) In 2013 lopen de bestedingen in hardware en kantoortechnologie nog licht terug met 0,4 procent. Uitgestelde hardwarebestedingen en de opkomst van diverse mobiele apparaten lijken de cijfers goed te doen. Voor de ict-dienstverleners voorziet ICT Nederland een terugval in omzet van zo'n drie procent. Jaarlijks overzicht
Nederland ICT baseert zijn cijfers op onderzoek door onderzoeksbureau Keala Consultancy onder ICT-gebruikers, aangevuld met marktinformatie uit diverse bronnen. De cijfers vormen de basis voor de ICT Marktmonitor 2013, het jaarlijkse overzicht van cijfers en trends dat Nederland ICT uitbrengt in samenwerking met Keala Consultancy. De ICT Marktmonitor 2013 verschijnt dit voorjaar.
Nederland ICT is de branchevereniging van 550 ict-bedrijven in Nederland. De leden van Nederland ICT hebben een gezamenlijke omzet van dertig miljard euro en bieden werk aan 250.000 mensen.
Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/ictbranche/4634560/2379258/software-stimuleert-groei-ictsector-in-2013.html#ixzz2HTTglHB2



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL