Draka niet sexy, maar staat vandaag wel EUR13,45

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 14/02/2005 11:17
Draka holding lokaal genoteerd staat vandaag EUR 13,45 bij ruime omzet en dat was per 30 dec. 2004 nog EUR 10,35 - 10,65.
En Draka Holding N.V. zal haar jaarcijfers 2004 bekend maken op maandag 7 maart 2005 om 8.15 uur. Het nieuws zal niet uitbundig zijn, maar
de ondertoon zal positief zijn, althans dat is onze (red.XEA.nl) verwachting.
Wie en wat doet Draka?
Draka Holding N.V. is een houdstermaatschappij van ondernemingen die internationaal actief zijn op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van kabel en kabelsystemen. Draka heeft twee productgroepen, Draka Comteq en Draka Cableteq. Draka Comteq richt zich op kabel voor communicatiedoeleinden, terwijl in Draka Cableteq de laagspannings- en speciaalkabelactiviteiten zijn gegroepeerd.
De a.s. Algemene Vergadering van Aandeelhouders (Barbizon Hotel Amsterdam) op maandag, 9 mei 2005 aanvang 14.30 uur. In het verleden was de vergadering aan de saaie kant, maar de laatste 2 gaven een wat speelsere vertoning en werd er goed op de vragen geantwoord. Hier nog even de up-date van 30 november 2004.

DRAKA VERWACHT LICHT POSITIEF NETTORESULTAAT VOOR 2004, EXCLUSIEF INCIDENTELE POSTEN VERLAGING KOSTENBASIS MET € 21 MILJOEN IN 2005.
Die lasten zien er als volgt uit;
De incidentele last in de tweede helft van 2004 bestaat uit een voorziening van € 23 miljoen, voornamelijk bestemd voor de integratie van de glasvezelactiviteiten van Alcatel en Draka in Draka Comteq. Dit samenwerkingsverband schept nieuwe kansen voor verdere kostenbesparingen. Naast additionele productie-optimaliseringsprojecten, is Draka voornemens een glasvezelfabriek te sluiten in zowel Finland als in Duitsland. Als gevolg van het integratieproject van Draka Comteq en de optimalisatieplannen binnen Draka Cableteq zullen er in totaal 316 banen verdwijnen in Finland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Dankzij deze maatregelen verwacht Draka kostenbesparingen te realiseren van € 21 miljoen in 2005. Inclusief de reeds eerder aangekondigde incidentele lasten van € 2,2 miljoen in de eerste zes maanden van 2004, zullen de incidentele lasten in 2004 naar verwachting uitkomen op circa € 25 miljoen.
Financieel staat alles weer op een rij bij Draka en het herstel in de Telecom en gebruik van de UMTS, met de beveilgingsvraag (extra kabeles nodig) en de vliegtuig-industrie en een stabiele tot licht lagere koperprijs, een een USA dollar die licht daalt, kunnen de vooruitzichten van Draka en de andere kabelaars verbeteren. De nieuwe CFO de heer Dorjee (ex. Van der Moolen) zal zich op de AVA presenteren.
Wij zien dan ook een verder herstel bij de kabelaars.
Een belegging voor middel en langere termijn.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL