Draka herstel kandidaat, wij denken van wel.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 24/08/2004 13:16
Kabelaar Draka heeft vandaag bekend gemaakt een order van ca. 25 miljoen tot 30 miljoen euro voor haar deelneming Draka Comteq te hebben binnengehaald.
Dat is goed nieuws na de emissie voor de deelneming en verbetering van haar balans. Draka Comteq is 51% Draka en 49% Alcatel.
Door de claimemissie is de koers van Draka kunstmatig gedrukt. Ook het emissie-klimaat was niet gunstig door de markt.
De "hedgers" en speculanten verkochten o.a. aandelen van Draka. De claimprijs was gekoppeld aan de aandelenkoers van Draka.
Door de aandelen Draka te verkopen, drukte zij de koers van het aandeel naar beneden (teveel aanbod, te weinig vraag)en gelijktijdig de koers van de claims.
Bij een dalende koers van de claims, kochten zij gelijkmatig claims in, die konden dan later samen, tegen een vastgestelde prijs (betaling) van de nieuwe aandelen Draka, ingeleverd worden. Zo konden zij, de hedgers en speculanten hun baisse-positie (een tekort aan stukken in Draka) weer glad laten strijken.
Door dit soort actie was de koers van het aandeel Draka van ca. 14-15 (inclusief claim ad. ca. EUR 1,60-1,70) na de claim naar ca. 8-9 euro gedaald.
Eind juli zijn de nieuwe stukken Draka geleverd en de meeste beleggers en hedgers hebben nu hun posities op het niveau, wat zij willen hebben.
Dus zal de rust in het aandeel Draka terugkeren.
Ook zouden de cijfers 2004 (halfjaar), aanzienlijk beter zijn dan de vergelijkbare periode van 2003. De cijfers Draka komen 31 augustus a.s.
Wij van de redactie XEA.nl zien een geleidelijk herstel richting het niveau 14-15 euro voor Draka de komende maanden wel zitten.
Het bedrijf heeft twee grootaandeelhouders, Flint holding ca. 36,5%(fam Fentener van Vlissingen) en Parcom ca. 26,5% (ING Groep).
Dus als kleine belegger zit u in een goed gezelschap en met toch een licht aantrekkende markt voor de kabelaars, is de huidige koers een goed (gefaseerd) instapmoment.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL