In de AVA van Boskalis: veel werk in 2006

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 08/05/2006 17:20
Tijdens de hedenmiddag in Papendrecht gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Koninklijke Boskalis Westminster nv zei bestuursvoorzitter R. van Gelder, dat de werkbezetting in de eerste maanden van 2006 groot was. De verwachting dat in 2006 zowel omzet als bezettingsgraden van het materieel hoger zullen zijn dan in 2005, wordt door de gang van zaken in de eerste maanden bevestigd. Van Gelder: “We liggen goed op koers en er is veel werk aan de winkel; de opgaande lijn zit er goed in.”
Concrete uitspraken ten aanzien van de resultaatverwachting 2006 kon Van Gelder nog niet doen.

Corporate Governance
Medegedeeld werd dat Boskalis binnenkort een buitengewone aandeelhoudersvergadering zal beleggen ter benoeming van één of meerdere leden van de Raad van Commissarissen. Het voornemen is in de loop van dit jaar de in maart jongstleden ontstane vacatures volledig op te vullen.

Ir. R.M.F. van Loon heeft besloten als commissaris aan te blijven. De Raad van Commissarissen heeft de heer Van Loon als voorzitter van de Raad aangewezen.

Aan het einde van de aandeelhoudersvergadering trad de heer Van Gelder als bestuursvoorzitter af. Hij is opgevolgd door dr. P.A.M. Berdowski.

Dividend
Boskalis betaalt uit het resultaat over 2005 een dividend van € 1,10 per aandeel. Dit dividend zal vanaf 15 mei 2006 betaalbaar zijn en in contanten worden uitbetaald.

Koninklijke Boskalis Westminster nv is een internationaal opererend concern met een leidende positie op de wereldmarkt van baggerdiensten. De kernactiviteiten van Boskalis zijn aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in de baggersector voorkomende diensten. Daarnaast heeft zij posities in strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in offshore-dienstverlening (Lamnalco). Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over vijf continenten. Boskalis heeft (inclusief haar aandeel in partnerships) ruim 7.000 medewerkers in dienst.
Bron : Bosklais Westminster.

nagekomen bericht om 19.04 uur,

Koninklijke Boskalis Westminster nv maakt bekend dat de Raad van Commissarissen op een binnenkort te beleggen buitengewone aandeelhoudersvergadering drs. H. Heemskerk, bestuursvoorzitter van Rabobank Nederland, zal voordragen voor benoeming tot lid van de Raad van Commissarissen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL