Boskalis zet tering naar de nering

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 17/05/2004 15:33
Tijdens de hedenmiddag te Papendrecht gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Koninklijke Boskalis Westminster N.V., omschreef bestuursvoorzitter
R. van Gelder de gang van zaken in de eerste maanden van 2004 als naar verwachting. "We moeten er hard aan trekken en krijgen op dit moment niet altijd loon naar werken."

In 2004 blijft voor Boskalis de focus liggen op haar positionering in de markt. De eerder aangekondigde aanscherping van de organisatie ligt op schema en wordt inmiddels geïmplementeerd. De maatregelen hebben vooral betrekking op scherper inkopen, rationalisatie van materieel en organisatie, alsmede beter portfoliomanagement van de thuismarkten. Zij leiden wereldwijd tot een reductie van het aantal arbeidsplaatsen met circa 450, waarvan circa 200 in Nederland. De kosten van het totale pakket van maatregelen

(€ 15 - 20 miljoen) zullen in 2004 een extra druk op de exploitatierekening met zich meebrengen.

De onzekerheden op de wereldbaggermarkt blijven voortduren. Het uitblijven van economisch herstel in Europa, een zwakke US dollar en blokkade van de zandwinning in Indonesië en Maleisië ten behoeve van grootschalige landaanwinning in Singapore zijn evenzovele remmende factoren voor dit moment.

In lijn met de mindere vooruitzichten voor 2004, gaf Van Gelder verder aan dat de orderinstroom en de omzetontwikkeling tot dusverre achterbleven bij 2003. De omvang van de orderportefeuille bleef op niveau. De bezettingsgraad van de vloot omschreef hij als matig, met name door een mindere inzet van de grotere sleephopperzuigers. Wel kon er een gezonde operationele kasstroom worden gegenereerd.

Voor het eerste halfjaar verwacht Boskalis een lagere omzet dan in 2003 en een bescheiden positief nettoresultaat (na aftrek van eenmalige reorganisatiekosten). Van Gelder deed geen specifieke uitspraken ten aanzien van de verdere verwachtingen dit jaar. Hij verwacht hierover meer concreet te kunnen zijn bij de publicatie van de halfjaarcijfers in augustus. Voor de langere termijn blijft de bestuursvoorzitter zonder meer positief: "Al zitten we nu in een dip, de baggersector heeft veel potentieel, de behoefte aan maritieme infrastructuur is groot".

Corporate Governance

Aandeelhouders werden geïnformeerd over de pensionering per 1 september 2004, na een 40-jarig dienstverband, van bestuurslid Ing. K.G. van Nes.

Aan het einde van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders legde Ir. S.D. de Bree, voorzitter van de Raad van Commissarissen, zijn functie neer. Per dezelfde datum heeft de Raad van Commissarissen Drs. M.W. Dekker tot haar voorzitter benoemd.

Dividend

Boskalis betaalt uit het resultaat over 2003 een dividend van € 1,04 per aandeel. Dit dividend zal naar keuze worden uitbetaald in contanten of stock dividend. Het dividend zal vanaf 9 juni 2004 betaalbaar zijn.



Koninklijke Boskalis Westminster nv is een internationaal opererend concern met een leidende positie op de wereldmarkt van baggerdiensten. De kernactiviteiten van Boskalis zijn aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in de baggersector voorkomende diensten. Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over vijf continenten. Boskalis heeft ruim 3.000 medewerkers in dienst.


Redactie XEA.nl
Dit verhaal staat niet op zichzelf en er zullen meer van dit soort verhalen komen. Daarom zijn wij voorzichtig met dit soort fondsen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL