Boskalis kondigt EUR 320 miljoen aandelenemissie aan

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 10/01/2013 18:21
Aandelenemissie van circa EUR 320 miljoen
· Accelerated bookbuild emissie van circa EUR 160 miljoen
· Onderhandse plaatsing van circa EUR 160 miljoen bij HAL Investments en Project Holland Fonds
· Netto opbrengst zal worden aangewend ter gedeeltelijke financiering van de acquisitie van Dockwise Ltd.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) kondigt de aanvang van een aandelenemissie aan (de Emissie) van circa EUR 320 miljoen middels de uitgifte van nieuwe gewone aandelen in het aandelenkapitaal van Boskalis (de Aandelen). De Emissie dient ter gedeeltelijke financiering van het vrijwillige openbare bod op Dockwise Ltd. (zie persberichten 26 november 2012, 21 december 2012, 24 december 2012 en 8 januari 2013). De Emissie is door de Boskalis aandeelhouders goedgekeurd op de eerder vandaag gehouden Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders.

Boskalis is voornemens Aandelen ter waarde van circa EUR 160 miljoen te plaatsen, door middel van een "accelerated bookbuild" en met uitsluiting van voorkeursrecht, bij institutionele en andere gekwalificeerde beleggers (de ABB Emissie).

Naast de ABB Emissie, hebben HAL Investments en Project Holland Fonds zich gecommitteerd om via een onderhandse plaatsing (de Onderhandse Plaatsing) met uitsluiting van voorkeursrecht circa EUR 160 miljoen aan Aandelen te kopen. HAL Investments zal daarbij op basis van haar huidige aandelenbelang van 33,88% pro rata deelnemen aan de Emissie waardoor haar belang na de Emissie ongewijzigd blijft. De Onderhandse Plaatsing wordt gedaan tegen dezelfde uitgifteprijs en onder dezelfde voorwaarden die van toepassing zijn op de ABB Emissie.

De uitgifteprijs, het aantal uit te geven aandelen in de ABB Emissie en de Onderhandse Plaatsing en de totale omvang in de ABB Emissie zal na afloop van het bookbuilding proces worden bepaald en in een volgend persbericht bekend worden gemaakt. Het boek gaat per direct open en zal naar verwachting in de loop van morgen worden gesloten. Betaling en levering van de Aandelen zal naar verwachting op 16 januari 2013 plaatsvinden evenals toelating tot de notering op NYSE Euronext in Amsterdam.

ABN AMRO en ING treden op als Joint Global Coordinators en Joint Bookrunners voor de ABB Emissie. Kempen & Co is de placing agent voor de Onderhandse Plaatsing en treedt op als adviseur van Boskalis bij de Emissie.

Dit bericht is uitgegeven ingevolge de bepalingen van sectie 5:25i paragraaf 2 van de Wet op het Financieel Toezicht.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL