Smit en Boskalis ondertekenen fusieovereenkomst

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 25/01/2010 08:04
· Boskalis en Smit tekenen fusieovereenkomst
· Boskalis biedt EUR 60 ex dividend
· Smit aandeelhouders krijgen EUR 2,75 dividend over 2009
· Bod wordt aanbevolen door bestuur en meerderheid commissarissen Smit
· Boskalis doet bod gestand bij 75%
Onder verwijzing naar het persbericht van 12 november 2009 maken Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) en Smit Internationale N.V. (Smit) bekend dat zij een fusieovereenkomst hebben getekend voor het volledig samengaan van beide bedrijven. De transactie zal tot stand worden gebracht middels een openbaar bod van EUR 60 in contanten ex dividend (in plaats van cum dividend zoals aanvankelijk was voorzien), uit te brengen door Boskalis op alle uitstaande aandelen Smit.

Door het samengaan zal een maritieme dienstverlener van wereldformaat ontstaan, met een sterk platform voor verdere groei. De strategische rationale van de transactie werd reeds ondersteund door de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van zowel Boskalis als Smit. Zoals al eerder is aangekondigd, hebben twee grootaandeelhouders van Smit, Delta Lloyd Groep en Janivo Beleggingen, onherroepelijk toegezegd hun Smit aandelen onder het voorgenomen bod aan te bieden. In de fusieovereenkomst is met Boskalis overeenstemming bereikt over een uitkering aan de aandeelhouders van Smit van een dividend over 2009 van EUR 2,75 per aandeel. RBS heeft ten aanzien van de biedprijs aan Smit een fairness opinie afgegeven.

Mede op basis van het voorgaande, heeft de Raad van Bestuur en, in meerderheid, de Raad van Commissarissen van Smit besloten om het bod aan te bevelen aan haar aandeelhouders.

Boskalis zal uiterlijk 4 februari 2010 het verzoek tot goedkeuring van het biedingsbericht aan de Autoriteit Financiële Markten voorleggen. Gelet op de wettelijke termijnen zal Boskalis het bod naar verwachting in de tweede helft van februari uitbrengen. Boskalis zal het bod gestand doen indien meer dan 75% van het uitstaande aandelenkapitaal van Smit is aangemeld. Overigens zal het bod worden gedaan onder gebruikelijke voorwaarden (zie Bijlage 1 bij dit persbericht).

Dit is een gezamenlijke openbare mededeling van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. en Smit Internationale N.V. ingevolge artikel 4 van het Besluit openbare biedingen Wft. Dit is geen openbare mededeling dat een openbaar bod wordt uitgebracht, noch een aanbod tot aankoop of verkoop of een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot aankoop of verkoop van enige effecten in het kapitaal van Smit Internationale N.V.








Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL