Batenburg Techniek | Trading update Q3

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 07/11/2018 17:46
Goed derde kwartaal voor Batenburg Techniek
• Opbrengsten en resultaten groeien in Q3 ten opzichte van 2017
• Integratie Adelco verloopt voorspoedig
• Orderportefeuilles blijven op hoog niveau
• Bevestiging verbetering verwacht jaarresultaat

Batenburg Techniek heeft in het derde kwartaal de opgaande trend van het eerste halfjaar voortgezet. Opbrengsten en bedrijfsresultaat zijn voor alle divisies hoger dan in de vergelijkbare periode van 2017. De integratie van Adelco Electronics in de divisie Batenburg Industriële Componenten verloopt voorspoedig en de onderneming draagt bij aan de winstgevendheid. De orderportefeuilles blijven op een hoog niveau en de orderintake ontwikkelt zich onverminderd goed. De verwachting in het halfjaarbericht 2018, dat de autonome opbrengsten en bedrijfsresultaten hoger uit zullen komen dan in 2017, wordt bevestigd.

Toelichting van Ralph van den Broek, CEO van Batenburg Techniek:
“Ook het derde kwartaal laat een goede ontwikkeling zien van opbrengsten en resultaten. De markten waarin Batenburg Techniek opereert, blijven zich prima ontwikkelen en de orderportefeuilles zijn dan ook uitstekend gevuld. Ook zien wij de positieve trend in de marine- en offshore-markt voorzichtig doorzetten. De druk op inkoopprijzen en levertijden en de krapte op de arbeidsmarkt houden in alle divisies aan. Het aantal projecten waarin verschillende bedrijfsonderdelen van Batenburg Techniek samenwerken neemt verder toe. Samengevat zien wij ook het vierde kwartaal van 2018 met veel vertrouwen tegemoet.”

Batenburg Industriële Automatisering:
De resultaten van de divisie zijn fors gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2017 en de orderportefeuille blijft onverminderd goed gevuld. In de procesindustrie en infrastructuur wordt gewerkt aan nieuwe projecten voor bestaande én voor nieuwe klanten. In de marine- en offshore-markt heeft de voorzichtig positieve trend in dit kwartaal geleid tot een aantal nieuwe projecten en is het aantal uitstaande offertes gestegen. In de tuinbouwautomatisering is wereldwijd een stijgend investeringsniveau te zien gericht op gezond en veilig voedsel. Dit resulteert in groei met mooie projecten in bijvoorbeeld Japan en Mexico. De samenwerking binnen de divisie neemt verder toe.

Batenburg Industriële Componenten:
De activiteiten in de maakindustrie ontwikkelen zich over de gehele linie positief. De orderportefeuilles blijven van een goed niveau. Bij Batenburg Bevestigingstechniek neemt het aantal strategische klanten toe en zijn relevante innovaties toegepast bij onze klanten zoals inserts en compression limiters voor een nieuwe koplamp voor trucks. Ook Batenburg Mechatronica maakt een goede ontwikkeling door. Zo zijn er nieuwe ballastweerstanden geleverd voor het bedieningsgebouw van de Oosterscheldekering en is er in de kranenbouw een bijdrage geleverd aan innovatieve systemen om zeecontainers zonder fysieke belasting volautomatisch te lossen. Dit project is in samenwerking met de divisie Batenburg Industriële Automatisering uitgevoerd.

d.d. 8 nov. 2018
tijd 09.35
Lokaal Batenburg EUR 45.00 +2,60 vol.886Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL