Bij de Bouwsektor is de room af.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 07/07/2002 09:45
Wij waren pas met mensen uit de bouw in gesprek en de geluiden waren "down".
Wat was er zo te horen: "wij nemen nu onder de kostprijs aan, de marges zijn flinter dun, gelukkig is het haast bouwvak vakantie"! De stemming was niet om vrolijk te worden.
Wat houdt dit in voor de branche, er worden nu wel hoge rendementen gemaakt op de aandelen (lage k/w's), maar de oorzaak ligt dus in de verminderde toekomst van de bouwsektor (voor de korte termijn ?).
Dus voor de belegger is het opletten geblazen. Wij denken dan ook dat het samengaan van de verschillende Bouwbedrijven en "must" is. Het overleven staat op het spel. De Duitse bouwmarkt is al even niet meer, als wat het geweest is en dat heeft ook haar weerslag op de Nederlandse bouwers.
Men zoekt naar schaalgrootte en daar moet het dan ook vandaan komen.
De mindere gang zal hopelijk niet te lang duren, maar toch is voorzichtigheid voor de korte termijn geboden. Op de langere termijn zijn er ook weer kansen, voor deze beleggers zijn er dus mooie momenten voor gefaseerde instap.
Dit zal dan ook een van de redene geweest zijn dat Heijmans bij de heer Kl. de Ruiter van Amstelland op de stoep stond. Bij ontwikkeling zijn de marges veel beter.
Het zal ons dan ook niet verbazen of er zullen samengaans komen van deze twee groepen. De projectontwikkelaars hebben veel grond in voorraad, maar ook banken. De Fortis bank blijkt de grootste grond voorraad te hebben.
Als belegger moet je veel horen en goed luisteren, om een goed resultaat te behalen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL