BAM groep weet orders binnen te halen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 06/06/2004 09:41
De BAM Groep heeft in het 1e kwartaal 2004 haar orders weten binnen te halen, dit ondanks de malaise in de Bouw. De orderportefeuille steeg naar EUR 9,5 miljard en er was een verwachtte schatting van EUR 7 miljard. Nu wil "omzet" niet altijd "winst" betekenen, maar geeft wel aan dat BAM er goed opzit. Lees het verslag van 3-6-2004 nog eens na.
Wel was de stijging voor het grootste deel te danken aan autonome groei en dat is een goed teken. Schreef BAM is maart de 25e j.l., dat de solvabilitiet fors groeide, daar hebben wij (red.) nog niet zoveel van kunnen bespeuren, want de zojuist bekend gemaakte cijfers, laten een stijging van de solvabiliteit zien van 18,7 naar 18,9 en dat is maar matig.
Ook de winst over het kwartaal met EUR 4,1 miljoen steekt maar matig af bij de vergelijking met vorig jaar 1e kw. van EUR 9,3 miljoen (het waren de eerste kwartaalcijfers van BAM). Droeg vorig jaar de Baggerpoot nog met ruim EUR 10 miljoen bij, nu was er een verlies van ca. EUR 4 miljoen in de "bagger" boeken.
De reden is, dat van Oord de nieuwe eigenaar en daar zit BAM weer met 21,5% in, een reorganisatie aan het doorvoeren is. Die verkoop van de Baggerpoot drukte ook de omzet en daar moet nog mee omgegaan worden, maar dat is van tijdelijke aard. Door de milde winter, kon er eigenlijk haast doorgewerkt worden en dat gaf ook een positiever beeld aan de bouwactiviteiten.
Nederland is bij de BAM Groep goed voor de helft van de omzet en dan is zo'n zachte winter een meenemer.
Voor dit jaar zijn er geen nieuwe reorganisatie bij BAM te verwachten, vorig jaar gingen er nog ca. 500 banen in Nederland verloren. Nu gaat BAM uit van een jaarwinst van ca. EUR 80 miljoen. Al blijft Duitsland een beetje zorgen baren, vorig jaar was daar nog een winstje, maar dit jaar verwacht de heer van Vonno in Duitsland nog geen verbeteringen en gaat hij uit van gelijk tot break-even resultaat.
In 2003 werd het dividend op EUR 1,55 gehandhaaft en bij de huidige koers van het aandeel van EUR 24,79, wordt er een rendement van ruim 6% gemaakt.
Wij hadden geen advies en gaan naar houden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL