SENEXIS EN BIOFOCUS WERKEN SAMEN OM KANDIDAAT MEDICIJNEN TE ONTWIKKELEN VOOR SENEXIS' TARGETS VOOR DE ZIEKTE VAN ALZHEIMER

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 02/12/2005 08:14
Galapagos' divisie BioFocus zal haar medicinale chemie kennis gebruiken om de optimalisatie van Senexis' nieuwe remmers van amyloid geïnduceerde toxiciteit en neuronale ontstekingen te versnellen
Cambridge, Engeland, en Mechelen, België; 2 december 2005 - Senexis Limited, een private onderneming die medicijnen ontwikkelt, en Galapagos NV (Euronext & LSE: GLPG), een onderneming die zich richt op innovatief gentechnologisch geneesmiddelenonderzoek, hebben vandaag aangekondigd dat zij de samenwerking om Senexis' nieuwe remmers van amyloid geïnduceerde toxiciteit en neuronale ontstekingen voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer te optimaliseren, zullen uitbreiden. Galapagos zal onderzoeksgeld krijgen voor de medicinale chemie diensten die het zal leveren aan Senexis. De samenwerking heeft als doel significant bij te dragen om Senexis' klein molecuul medicijn programma voor de ziekte van Alzheimer naar de kliniek te brengen en staat los van Galapagos' eigen programma rond targets voor de ziekte van Alzheimer.

"We zijn erg verheugd om onze succesvolle samenwerking met BioFocus te continueren" zei David Scopes, Senexis' Chief Scientific Officer. "We hebben nu grote voortgang geboekt met onze klein molecuul medicijn programma's, zodat onze top series nu een vergelijkbare kracht hebben als peptiden om de amyloid geïnduceerde toxiciteit te remmen."

Onno van de Stolpe, Galapagos' CEO, gaf volgende commentaar: "Wij zijn blij dat BioFocus mee heeft kunnen helpen aan de progressie van Senexis' programma voor de ziekte van Alzheimer, en onze expertise op het gebied van medicinale chemie zou het ontwikkelingsprogramma verder moeten kunnen gaan versnellen.

Over Galapagos
Galapagos is een beursgenoteerde onderneming die zich richt op innovatief gentechnologisch geneesmiddelenonderzoek (Euronext Brussel, GLPG; Euronext Amsterdam, GLPGA, London AiM: GLPG) dat programma's heeft om medicijnen te ontwikkelen, gebaseerd op eigen doeleiwitten ("targets") die een rol spelen bij de bot- en gewrichtsziekten osteoartritis, osteoporose en reumatoïde artritis. Via haar divisie BioFocus, biedt Galapagos een breed scala aan van producten en diensten op het gebied van "target-tot-kandidaat medicijn". Farmaceutische en biotechnologie bedrijven krijgen hiermee toegang tot technologie om targets te ontdekken en te valideren alsmede drug discovery activiteiten tot en met het afleveren van een pre-klinisch kandidaat medicijn. Daarnaast levert BioFocus adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets en collecties van chemische moleculen voor drug discovery. Galapagos heeft 203 medewerkers, waaronder 76 PhDs, en heeft vestigingen in Mechelen, België, Saffron Walden, Engeland en Leiden, Nederland. Tot haar partners behoren Amgen, AstraZeneca, Bayer, Boehringer Ingelheim, Celgene, GlaxoSmithKline, Idenix, Novartis, Organon, Serono, Vertex, en Wyeth. Meer informatie over Galapagos en BioFocus is te vinden op www.glpg.com.

Over Senexis
Senexis is een medicijn ontwikkelingsbedrijf, dat zich richt op de ontwikkeling van effectieve behandeling en diagnose van belangrijke ouderdomsziekten zoals de ziekte van Alzheimer, type II diabetes en de ziekte van Parkinson. Het is nu algemeen aangenomen dat het verkeerd vouwen en aggregatie van op amyloid gelijkende eiwitten aan de grondslag liggen van de pathologie van deze ziekten. Senexis heeft actieve en selectieve moleculen ontdekt die cellen en weefsels beschermen tegen de toxische vorm van amyloid. Senexis wordt gefinancierd door BTG plc en de Wellcome Trust. Voor meer informatie over Senexis, zie www.senexis.com.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL