ASM International blijft in verlies en hoopt toch in de AEX te komen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 22/10/2002 07:47
De chipmachinefabrikant heeft in het derde kwartaal 2002 een verlies gemaakt van EUR 4,6 miljoen bij een omzet van ca. EUR 140 miljoen.
Het zat de eerste 2 kwartalen ook in de verliezen en het ziet er voor de branche nog steeds niet zonnig uit.
Het vierde kwartaal is meestal het betere, maar dat zal het dit keer niet worden. Althans dat is de verwachting, en dan zal de omzet ook blijven hangen.
Wij zijn zeer terughoudend met dit soort bedrijven, zij doen hun uiterste best, maar het tij zit tegen.
Wat ons dan nog steeds verbaast, is dat de koers nog steeds rond de EUR 10 blijft.
Per saldo zal er dit jaar ruim EUR 500 miljoen omzet gedraaid gaan worden en een verlies van EUR 25 tot 30 miljoen. Toch hoopt het bedrijf door de omzet op de beurs in de AEX te kunnen komen. Dan komen wij weer terug op ons eerder geschrevene, wij willen niets afdoen aan welk bedrijf ook, er zal zeker hard gewerkt worden. Maar de AEX en Midcap, moet een afspiegeling van kwaliteit zijn.
Niet van verlies gevende bedrijven die omzet draaien op de beurs!
Als je dan ziet dat bijvoorbeeld een Delft Instruments prachtige machine maakt voor de medische wereld (o.a. kankerbestrijding) en ongeveer nu dezelfde koers doet en in tegenstelling met ASMI betere verwachtingen heeft.
Zouden wij eerder in dit soort bedrijven beleggen, maar dit bedrijf is slechts lokaal genoteerd, maar zal de belegger op de lange termijn meer plezier geven.
ASMI en al dat soort bedrijven is niet voor de belegger, maar dat zijn fondsen voor de "day-traders" en daarom zijn de "beurs-omzetten" groter en ook de koersbewegingen. Daar moet de day-trader het van hebben. Als je er als (kleine)belegger tussen zit, zit je van de tien keer wel ruim de helft maal verkeerd.
Ons advies is dan ook; afblijven van dit soort fondsen!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL