ARCADIS werkt mee aan veiligheid/bereikbaarheid rond Tour de France Utrecht 2015

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 18/06/2014 07:44
ARCADIS, de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en adviesorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving, heeft van de gemeente Utrecht opdracht gekregen om te helpen bij de voorbereidingen van de start van de Tour de France in Utrecht in 2015. Deze opdracht behelst vooral de inbreng van kennis bij vraagstukken op het gebied van veiligheid en verkeersmanagement. Dat meldde ARCADIS woensdag.

In juli 2015 is de gemeente Utrecht gastheer van de start van de Tour de France. Op zaterdag 4 juli vindt de ‘Grand Depart’ plaats in het centrum van de stad. Op zondag 5 juli verlaat de tourkaravaan de stad en trekt verder de provincie Utrecht en vervolgens het land in.

De werkzaamheden voor deze opdracht bestaan uit het adviseren van de gemeente in de voorbereiding van het evenement en advies op de gebieden van veiligheid en bereikbaarheid. In samenwerking met gemeente, politie, GHOR/Rode Kruis en de brandweer/veiligheidsregio Utrecht wordt gezorgd voor een veilig evenement en crowd management met daarbij een multidisciplinair functionerend calamiteitenplan. ARCADIS treedt ondersteunend op in de diverse bijeenkomsten en risicosessies die met partners worden georganiseerd én is er ondersteuning voor de opstellers van de planvorming.

ARCADIS heeft veel ervaring met verkeersvraagstukken. Medewerkers waren betrokken bij de abdicatie in 2013, de Nucleair Security Summit 2014, de start van de Giro I’talia én de Tour de France in 2010. Daarnaast wordt ARCADIS op dit vlak vaak ingehuurd bij andere grote evenementen als concerten. ,,Goede doorstroming van verkeer en bereikbaarheid voor bewoners en gasten zijn erg belangrijk’’, aldus algemeen directeur Gert Kroon van ARCADIS. ,,Een dergelijke organisatie vergt veel afstemming met alle stakeholders en een strakke planning. Mobiliteitsvraagstukken zijn altijd erg interessant en uitdagend om te doen.’’

reactie XEA.nl
Gelijk een mooie reklame voor Arcadis.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL