ARCADIS en KNHM 125 jaar: Team Traffic Jam wint studentenwedstrijd The Challenge

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 21/11/2013 13:01
Team Traffic Jam heeft woensdagavond de hoofdprijs van 10.000 euro gewonnen in de studentenwedstrijd The Challenge. The Challenge is georganiseerd ter gelegenheid van het 125-jarige jubileum van advies- en ingenieursorganisatie ARCADIS en de ideële organisatie KNHM. In het afgelopen jaar bogen negen studententeams zich over pittige, actuele uitdagingen. De thema’s voor deze studenten waren: Healthy Planet, Urban Deltas en Connections. De teams werkten aan echte vraagstukken waar organisaties in de praktijk mee bezig zijn. De prijs is uitgereikt op het jubileum evenement van ARCADIS en KNHM in het eveneens 125-jarige Concertgebouw in Amsterdam, waarbij ook Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix aanwezig was.

Winnend idee
Team Traffic Jam bestaat uit zes studenten van diverse universiteiten en deed mee aan de derde Challenge over Connections. Zij bedacht voor Rijkswaterstaat hoe persoonlijke informatie van individuele reizigers gebruikt kan worden om het aantal files te verminderen. Met de Traffic Performance Ladder wordt het voor organisaties inzichtelijk hoe hun werknemers bijdragen aan filevorming. Hoe minder kilometers in de file, des te hoger de (financiële) beloning voor de organisatie en de individuele automobilisten.

Overige finalisten
Finalist Team Hellouw was deelnemer aan de eerste Challenge over Healthy Planet. Zij bedacht voor de Hellouw Biomass Foundation een organisatieopzet voor een biovergister van het dorp. Met een fietsroute langs de leveranciers van biomassa, de biovergister en de gebruikers van de energie, worden omwonenden en toeristen bij alle onderdelen van de energieopwekking betrokken.

Team New York was deelnemer aan de tweede Challenge over Urban Deltas. Zij boog zich over de vraag van het Amerikaanse bedrijf Verizon hoe zij haar datacentrum in down town New York het beste kan beschermen tegen overstromingen. Het team bedacht een aantal innovatieve korte- en lange termijnoplossingen, zoals verplaatsbare generatoren en een tijdelijke damwand.

The Challenge
In het jubileumjaar brengen ARCADIS en KNHM onder de noemer Creating Tomorrow experts van nu en talenten van morgen, collega’s en relaties samen. Het doel is om op innovatieve wijze bij te dragen aan de verbetering van de kwaliteit van onze directe woon- en werkomgeving. Onderdeel van dit gedachtegoed is de studentenwedstrijd The Challenge. Meer informatie over Creating Tomorrow en de studentenwedstrijd The Challenge is te vinden op www.creatingtomorrow.com






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL