ARCADIS helpt bij verplaatsing energiecentrale Saba

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 01/05/2013 08:27
Advies- en ingenieursorganisatie ARCADIS helpt bij de verplaatsing van de elektriciteitscentrale op het eiland Saba. Het gaat om het opstellen van een transitie- en renovatieplan voor de centrale. Opdrachtgever van deze klus is het ministerie van Economische Zaken. Saba vormt samen met Bonaire en Sint Eustatius het Caribisch Nederland en valt direct onder de Nederlandse overheid. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, aldus ARCADIS woensdag.

Eén van de belangrijkste redenen voor verplaatsing is dat de centrale, inclusief de brandstoftanks, qua ligging niet veilig is voor hoogwater tijdens een orkaan. Saba ligt in een gebied, waar vaak orkanen voorkomen.

De centrale bestaat uit een aantal dieselgeneratoren die deels of geheel verplaatst moeten worden zonder onderbrekingen van de elektriciteitsvoorziening op het eiland. ARCADIS, met specialistische kennis op gebied van klimaatadaptatie, geeft adviezen op het gebied van economisch meest gunstige oplossing. Er komt een antwoord op de vraag of de bestaande installatie geheel of gedeeltelijk vervangen moet worden. Verder spitst de studie zich toe op de vraag hoe de energievoorziening tijdens het werk door kan gaan. Moeten er bijvoorbeeld tijdelijke opwekeenheden komen gedurende de verplaatsing. Er wordt in de plannen ook rekening gehouden met het integreren in het elektriciteitssysteem van een aantal in de toekomst op het eiland te plaatsen windmolens.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL