EKWADRAAT, ARCADIS EN LIANDON:VERDUURZAMING ENERGIE DEFENSIE

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 10/10/2012 08:41
Het consortium van de bedrijven Ekwadraat, ARCADIS en Liandon onderzoekt in opdracht van het ministerie van Defensie de verduurzaming van de energievoorziening van alle Defensie objecten in Den Helder. Het gaat om een unieke pilot die de verschillende mogelijkheden hiertoe in kaart brengt. Dat maakten Adviesbureau Ekwadraat, advies- en ingenieursorganisatie ARCADIS en energie-netwerk partner Liandon woensdag bekend.

Het onderzoek behelst een heel scala aan aandachtspunten. Het gaat over de energie- efficiency van gebouwen, de manier waarop de medewerkers van Defensie zich verplaatsen en natuurlijk de mogelijkheden voor eigen duurzame energieproductie. De studie beperkt zich niet tot de defensieterreinen alleen. Er wordt ook gekeken naar kansen die de omgeving biedt voor zowel levering van energie of een andere vorm van samenwerking op energiegebied.

Met dit initiatief wordt een impuls gegeven aan duurzame ontwikkelingen in de omgeving. Daarbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan samenwerking rond bio-vergisting met een aantal partijen. Daarbij zou Defensie bijvoorbeeld het maaisel van het terrein aan een vergister kunnen aanleveren om vervolgens het biogas af te nemen. Verder is er aandacht voor de plaatsing van meer zonnepanelen op het terrein en wellicht op daken. Ook kijkt het trio naar geothermie. Tot slot komt er aandacht voor dynamische verlichting, led, slimmere verwarmingssystemen en creatieve organisatievormen.

De studie moet begin volgend jaar leiden tot een eerste resultaat in de vorm van een masterplan Energie. Hierna beoordeelt de opdrachtgever of en welke aanbevolen projecten daadwerkelijk worden uitgevoerd.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL