Accell Group verwacht autonome omzetgroei

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 14/11/2012 08:12
Heerenveen, 14 november 2012 - Op basis van de ontwikkelingen in het derde kwartaal verwacht Accell Group in het tweede halfjaar een hogere omzet, zowel autonoom als door acquisities, door groei in alle productgroepen en in alle voor Accell Group belangrijke landen. Ook over heel 2012 verwacht Accell Group een hogere omzet ten opzichte van 2011. Het netto operationele resultaat zal lager uitkomen dan in 2011.

René Takens, CEO van Accell Group: “Het zomerweer was in de meeste landen waar Accell Group fietsen en fietsonderdelen verkoopt, beter dan in het vorige jaar. Hierdoor kon in vrijwel alle landen de groei van het eerste halfjaar doorzetten. Ook in Nederland is er nu sprake van een lichte groei. De verkopen van fietsonderdelen & accessoires zijn gestegen, zowel autonoom als door acquisities. De omzet van het kleinere fitnesssegment is stabiel en het resultaat is verbeterd door kostenbesparingen.
De integratie van het in april overgenomen Raleigh en Diamondback is in volle gang. De synergie-effecten zijn vooralsnog beperkt terwijl er wel (integratie)kosten en financieringslasten zijn.
Door gedeeltelijke doorberekening van kostenstijgingen en de acquisitie-effecten zal het netto operationele resultaat van Accell Group, ondanks de hogere omzetten in het tweede halfjaar niet hoger zijn dan in 2011, waardoor de daling van het resultaat in het eerste halfjaar niet zal worden gecompenseerd in het tweede halfjaar. Op langere termijn verwachten we een positieve ontwikkeling van de resultaten.”

De verkopen van elektrische fietsen en innovatieve, sportieve fietsen blijven zich goed ontwikkelen. De verkopen van traditionele fietsen staan onder druk. Door het betere zomerweer zijn er aan het seizoeneinde in september minder voorraden die met hogere kortingen verkocht moeten worden. Daarentegen hebben een aantal Accell bedrijven te maken met kostprijsverhogende effecten die slechts gedeeltelijk kunnen worden doorberekend in de nieuwe collecties gegeven de huidige economische omstandigheden. De operationele kosten liggen relatief op een vergelijkbaar niveau als in 2011.

De in september 2012 gepresenteerde nieuwe fietscollecties voor 2013 zijn door de dealers overwegend goed ontvangen. Accell Group heeft diverse innovaties geïntroduceerd op het gebied van elektrische fietsen en sportieve fietsen die goed aanslaan in de markt. Zoals het in juni gepresenteerde e:i shock systeem voor mountainbikes, het automatische versnellingssysteem op de elektrische fietsen van Winora en de F3 serie van Koga.

Met inachtneming van de normale effecten die verband houden met het verloop van de seizoensmatige verkopen, zijn er in de afgelopen maanden geen significante wijzigingen opgetreden in de financiële positie van Accell Group. Voor de financiering van de seizoenskredietbehoefte zijn factoring overeenkomsten afgesloten voor een deel van de handelsvorderingen.
Het seizoensmatige karakter van de activiteiten leidt er doorgaans toe dat de winst in het tweede halfjaar sterk lager is dan in het eerste halfjaar. Bovendien is het aantal bijzondere posten zowel in 2011 als in 2012 (kosten van de acquisities) aanzienlijk.

De middellange tot lange termijn vooruitzichten blijven positief. Er is een structureel goede vraag naar fietsen voor mobiliteit, gezondheid en actieve sport. Dit zal vooral de omzet van elektrische fietsen en sportieve fietsen in het hogere segment blijven stimuleren. Op economisch gebied is de situatie in met name Europa momenteel zeer onzeker, waardoor schattingen lastiger te maken zijn.
Op basis van de geschetste ontwikkelingen en de huidige marktvooruitzichten verwacht Accell Group voor heel 2012 een hogere omzet en een daling van de nettowinst ten opzichte van 2011. Het netto operationele resultaat (nettowinst exclusief bijzondere posten) zal in het tweede halfjaar naar verwachting onder het niveau van vorig jaar (H2 2011: € 4,4 miljoen) liggen door onder andere gedeeltelijke doorberekening van kostenstijgingen en een beperkte bijdrage en financieringslasten in relatie tot de acquisities.Op langere termijn verwacht Accell Group een continuering van de groei van de omzet en het netto operationeel resultaat.

/ / / / / / /



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL