ACCELL GROUP RONDT OVERNAME FINSE TUNTURI AF

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 06/08/2003 11:01
Accell Group N.V. maakt bekend dat de eerder aangekondigde overname van het Finse Tunturi succesvol is afgerond. Tunturi is producent en leverancier van fietsen en fitnessapparatuur als fietstrainers en looptrainers voor het midden en hoge segment van de markt.
De transactie heeft plaatsgevonden middels een overname van alle uitstaande aandelen en is gefinancierd uit eigen middelen. Door de overname van Tunturi groeit Accell Group verder. Tunturi zal direct een positieve bijdrage leveren aan de winst per aandeel van Accell Group.
Door de overname wordt Accell Group de grootste speler op de Finse fietsmarkt. De omzet van Tunturi bedroeg in 2002 ongeveer EUR 34 miljoen. De uitgebreide kennis en ervaring van Accell Group met betrekking tot de fietsproductie en verkoop zorgt ervoor dat in Finland synergievoordelen kunnen worden gerealiseerd. Door de overname verwerft Accell Group tevens een sterke positie op de Europese markt voor fitnessapparatuur, wat uitstekend past bij de strategie van Accell Group, die is gericht op fun, fitness en freetime producten.
Voor het hele jaar 2003 verwacht Accell Group, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, een belangrijke stijging van de winst per aandeel.
Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een Europese groep van ondernemingen actief in het ontwerpen, produceren en de marketing en verkoop van fietsen en fietsaccessoires. Verkoop van fietsen met de merken Batavus, Hercules, Koga-Miyata, Kronan, Lapierre, Loekie, Mercier, Sparta, Staiger, Tunturi en Winora vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel.
Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Hongarije en Frankrijk. Verkoop van de fietsen en fietsaccessoires vindt plaats in Nederland, Duitsland, Finland, Frankrijk, en overige landen zoals Belgiƫ, Oostenrijk, Denemarken en Zwitserland.
Accell Group is naar omzet gemeten de tweede fietsgroep van Europa.
De aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiƫle markt van Euronext Amsterdam. De aandelen zijn opgenomen in het Next Prime segment van Euronext en kunnen door een door Accell Group aangestelde liquidity provider permanent verhandeld worden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL